13:31 07.12.2015

За добу в зоні АТО вісьмох українських військових поранено - спікер АП

2 хв читати
За добу в зоні АТО вісьмох українських військових поранено - спікер АП

За минулу добу в результаті бойових дій у зоні проведення АТО на Донбасі вісьмох українських військових поранено, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу зафіксовано 51 обстріл наших позицій. На щастя, ніхто не загинув, проте 8 наших військових поранені. Усім їм надано медичну допомогу, їхньому життю нічого не загрожує", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Спікер АП також розповів, що за добу обстановка на сході країни загострилася.

"Учора зафіксовано 15 обстрілів наших позицій з мінометів - це третина від усієї кількості обстрілів з боку НЗФ. Крім того, бойовики використали бронетехніку", - зазначив А.Лисенко.

На луганському напрямку вчора бойові дії велися ввечері в районі Слов’яносербська. "Супротивник відкривав вогонь з 82-мм мінометів по наших позиціях поблизу сіл Жовтого і Сокільників. Також ворог вчинив обстріл передових українських позицій в околицях Золотого і Попасної", - розповів спікер АП.

На донецькому напрямку поблизу смт Луганського вчора зафіксовано 2 провокації НЗФ. На північних околицях Горлівки супротивник переважно застосовував стрілецьку зброю. Водночас у Новгородському та південніше вчора зафіксовано прицільний мінометний обстріл позицій сил АТО.

"При цьому окупанти як мінімум один раз застосували 120-мм міномет, ведучи стрільбу тривалістю близько години. У цьому районі фронт проходить не через міську житлову забудову, а пересіченою місцевістю, тому бойовики намагаються спровокувати активні бойові дії та тренують свої ДРГ", - розповів А.Лисенко.

Бойові дії високої інтенсивності (як у світлий, так і в темний час доби) тривають на західних околицях Донецька. Найбільша кількість провокацій зафіксована в Пісках. У Красногорівці супротивник двічі застосував бронетехніку - БМП-1. Також там зафіксовано мінометний обстріл. У Мар’їнці майже півтори години тривала перестрілка між бойовиками і силами АТО із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів різних систем. У Авдіївці та Опитному вчора також зафіксовано тривалий обстріл ворога.

"Як і раніше, бойовики тримають на передовій значні сили та ведуть вогонь із житлових кварталів Донецька, Спартака, Старомихайлівки", - зазначив А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА