16:28 08.12.2015

Аваков обіцяє повну переатестацію всіх кадрів у системі МВС

2 хв читати
Аваков обіцяє повну переатестацію всіх кадрів у системі МВС

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяє провести повну переатестацію всіх кадрів у системі органів внутрішніх справ.

"Я розраховую, що через шість місяців я зможу сказати всій країні, що поліція оновилася. Чому я не можу сказати цього зараз? Тому що на початок минулого року у нас в міліції працювали близько 180 тис. осіб. Чи знаємо ми, як цю ситуацію змінити? Де взяти ці кадри?", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

А. Аваков зазначив, що після проведення структурних змін, створені інституції МВС перейшли до ще одного "болісного" етапу. "З початку року з органів внутрішніх справ звільнено з різних причин, зокрема, за нереабілітуючими обставинами, 47 тис. людей. Де ми можемо взяти на це місце кваліфікованих, підготовлених хлопців з новою ідеологією? Ця робота і це шлях, яким треба пройти", - наголосив він.

Глава МВС нагадав, що було оголошено та розпочато система переатестації всіх кадрів відомства. "Наша переатестація, яку ми зараз починаємо і проводимо у Києві та Київській області, не є формальною. Наразі 12 тис. міліціонерів пройшли переатестацію. Кожен з них склав по два тести: один тест – general skills (загальні навички) і другий – професійний. І зараз кожен з цих міліціонерів готується до співбесіди", - розповів він.

За словами міністра, більше третини тих, що складають тести, показали дуже низький результат, несумісний з подальшою службою. "Ми втратили ще 30% складу лише на найпідготовленішому "київському полі", - розповів глава МВС.

А. Аваков додав, що далі буде співбесіда в комісіях, які були засновані в кожному районі Київської області та Києва. Міністр розраховує, що через півроку Київ і Київська область отримають повністю переатестований склад Національної поліції.

Він додав, що паралельно почнуться масштабні комплекси із залучення людей до Національної поліції, і по всій країні пройде повна атестація всього міліцейського персоналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА