16:27 09.12.2015

Яресько пропонує ще на рік залишити аграріям 25% нарахувань ПДВ

2 хв читати
Яресько пропонує ще на рік залишити аграріям 25% нарахувань ПДВ

Міністр фінансів України Наталія Яресько пропонує залишити аграріям 25% нарахувань податку на додану вартість (ПДВ) на перехідний період тривалістю один рік.

"З метою вирівнювання умов для роботи бізнесу ми пропонуємо змінити умови спеціального режиму оподаткування для аграрного сектора, надавши галузі для адаптації до нових умов перехідний період на один рік", - повідомила міністр на засіданні Національної ради реформ 8 грудня, представляючи компромісний варіант податкової реформи.

За її словами, зокрема, пропонується розподіляти нарахований сільгоспвиробниками ПДВ так, щоб 75% податку було спрямовано до бюджету, 25% залишалися у платника (нині у платника залишається 100% ПДВ).

"Також ми пропонуємо відновити право на відшкодування податку на додану вартість для всіх експортерів зернових і технічних культур", - додала міністр.

Як повідомлялося, Мінфін України 1 грудня 2015 року опублікував проект податкової реформи, згідно з яким пропонується скасувати дію спецрежиму оподаткування ПДВ для сільськогосподарських виробників.

Спецрежим оподаткування передбачає право сільгосппідприємства залишати в його розпорядженні суму ПДВ, нараховану йому на вартість поставлених товарів і послуг, а не сплачувати її до бюджету.

Коаліційна угода передбачає збереження податкових пільг для аграріїв до 2018 року. Оновлений текст меморандуму про співпрацю України і МВФ передбачає їх скасування з 2016 року.

Найбільші аграрні асоціації країни неодноразово виступали проти скасування пільг із ПДВ, мотивуючи це падінням сільськогосподарського виробництва, скороченням надходжень до держбюджету за рахунок зниження експорту сільгосппродукції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА