14:52 18.12.2015

Телеконференція глав МЗС у "нормандському форматі" відбудеться до кінця року - Клімкін

2 хв читати
Телеконференція глав МЗС у "нормандському форматі" відбудеться до кінця року - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що до кінця року відбудеться телеконференція глав МЗС у "нормандському форматі".

"Ми домовилися, що поговоримо в "нормандському форматі" в режимі телеконференції до кінця року", - сказав П. Клімкін журналістам у п'ятницю в Києві.

"Для того щоб відбулося засідання групи "Нормандської четвірки", треба, щоб було що обговорювати", - зазначив міністр.

П.Клімкін також зауважив, що нині ситуація з безпекою на сході України залишається вкрай складною.

"За гуманітарним напрямом у нас немає ніякого прогресу і з заручниками, і з доступом гуманітарної допомоги", - зазначив П.Клімкін, додавши, що поки що немає доступу гуманітарної допомоги, "складно говорити, що Росія прагне до якогось прогресу".

"Те, що я бачу: Росія намагається дестабілізувати Донбас і через нього - всю Україну. Тому на вищому рівні будуть відповідні розмови... Але "з'їхати" Росії з домовленостей з безпеки і гуманітарних питань не вдасться", - упевнений глава МЗС.

Він пояснив, що під вищим рівнем розуміються зустрічі і президентського рівня, і міністерського, оскільки "того, що відбувається в Мінську, недостатньо".

Крім того, за словами П.Клімкіна, залучатимуть ООН. "Із 1 січня ми по повній починаємо працювати в Раді безпеки", - повідомив він.

За словами міністра, дуже важливо, щоб вирішувалися питання в політичному напрямі.

"Дуже важливо, щоб ми просувалися і в політичному напрямі. (…) Але яким чином ми говоритимемо про майбутні вибори (на Донбасі - ІФ), коли там перебуває понад 100 заручників, хто поїде туди це реалізовувати? Це навіть не питання логіки", - зазначив П.Клімкін.

Він також наголосив, що після телеконференції учасники "Нормандської четвірки" вирішуватимуть, "коли безпосередньо відбудеться зустріч у нормандському форматі", і відзначив важливість результативності цієї зустрічі, "щоб це не було знову обговорення, коли ти розмовляєш п’ять-шість годин, і нічого не відбувається".

"Ми плануємо, що до кінця року ми переговоримо, але фактичну дату ми не планували. Можливо, це (зустріч "Нормандської четвірки" - ІФ) відбудеться на початку наступного року", - додав глава зовнішньополітичного відомства.

До "четвірки" входять Росія, Німеччина, Франція та Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА