19:56 23.12.2015

Бюджет на Олімпіаду-2020 у Токіо збільшися вшестеро

2 хв читати
Бюджет на Олімпіаду-2020 у Токіо збільшися вшестеро

Токіо. 23 грудня. ІНТЕРФАКС - Літні Олімпійські ігри, які відбудуться в 2020 році в Токіо, обійдуться Японії майже в $15 млрд, тобто в шість разів більше, ніж передбачав початковий бюджет, повідомила найбільша японська мовна корпорація NHK.

Одразу після того, як Токіо виграв право на проведення Олімпіади, спеціальна комісія підрахувала, що витрати на її підготовку становитимуть близько $2,4 млрд.

Додаткові витрати пішли на розширення автомагістралей. Крім того, значно зросла вартість будівельних матеріалів і заробітна плата усіх працівників, які беруть участь у підготовці міста до ігор.

Оргкомітет "Токіо-2020" все ж сподівається, що витрати не надто зростуть. Яким би не був остаточний бюджет, він буде розділений між оргкомітетом, владою Токіо і урядом Японії, зазначає Бі-Бі-Сі.

Бюджет Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, що відбудеться в 2016 році, становить дещо більше за $3,5 млрд, а Лондон витратив на змагання в 2012 році $13 млрд.

Рекордсменом із дорожнечі Олімпійських ігор залишається Росія. Зимова Олімпіада в Сочі в 2014 році обійшлася країні в $51 млрд.

Про те, що XXXII Літні Олімпійські ігри відбудуться в Токіо, було оголошено 7 вересня 2013 року на 125-і сесії МОК у Буенос-Айресі. На право їх проведення також претендували Мадрид і Стамбул.

Японія вже тричі приймала у себе Олімпіади: в 1964 році Токіо став столицею літніх ігор, зимові проводилися в Саппоро в 1972 році та в Нагано в 1998 році. У 1940 році літня Олімпіада також мала відбутися в японській столиці, але після відмови країни була перенесена в Гельсінкі, а пізніше і зовсім скасована через Другу світову війну.

У вівторок стало відомо, що уряд Японії схвалив новий проект стадіону, який має стати головною спортивною ареною країни на літніх Олімпійських іграх 2020 року і який планують побудувати в Токіо до кінця 2019 року.

За даними NHK, вартість стадіону становитиме близько $1,23 млрд. Споруда заввишки 49,2 м матиме п'ять надземних рівнів і два підземних. На стадіоні передбачені озеленені тераси. У зведенні даху стадіону активно використовуватимуть деревину. Розробником проекту став архітектор Кенго Кума і компанія Taisei Corporation.

Західні ЗМІ зазначають, що вартість затвердженого проекту стадіону на 40% менша від початкового плану.

У липні цього року прем'єр-міністр Сіндзо Абе ухвалив переглянути проект стадіону після того, як громадськість висловила невдоволення у зв'язку з високою вартістю проекту - $2 млрд.

Церемонія відкриття Олімпіади-2020 запланована на 24 липня в Токіо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА