15:51 28.12.2015

Ощадбанк заявляє про незаконність перейменування української "дочки" Сбербанку РФ на Сбербанк

2 хв читати
Ощадбанк заявляє про незаконність перейменування української "дочки" Сбербанку РФ на Сбербанк

Державний ощадний банк України (Ощадбанк, Київ) заявляє, що є єдиним законним власником торгової марки "Ощадбанк" на території України і незаконність перейменування ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" на ПАТ "Сбербанк" (Київ).

"Вважаємо неприпустимими спроби Сбербанку Росії таким незаконним шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу, адже постановою Верховної Ради України Росія на офіційному рівні визнана країною-агресором щодо України", – йдеться в повідомленні Ощадбанку в понеділок.

Держбанк вважає, що його права як власника зареєстрованих торгових марок порушені, і звертається до ПАТ "Ощадбанк" (Київ) з вимогами негайно припинити будь-яке незаконне використання ТМ "Ощадбанк" на території України при наданні фінансових послуг, оскільки це вводить в оману споживачів і порушує права Ощадбанку, і в найкоротші терміни перейменуватися.

Ощадбанк також планує направити відповідні звернення і заяви до Нацбанку України, Антимонопольний комітет і судові органи з метою сприяння у врегулюванні суперечки, припинення недобросовісної конкуренції і припинення порушення виключних майнових прав.

"Абсолютно зрозуміло прагнення колег дистанціюватися від країни-агресора, але ми не дозволимо зробити це за рахунок інтересів державного банку. Вважаємо неприпустимим введення в оману клієнтів державного ощадного банку", – наводяться в заяві слова голови правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Держбанк уточнює, що зазнав багатомільярдних збитків від цієї агресії і змушений обстоювати свої інтереси, зокрема в міжнародних судових інстанціях.

Ощадбанк уточнює, що його свідоцтва на торговельну марку "Ощадбанк" датовані 2003 роком, "Ощадбанк" – 2007-м роком і Oschadbank – 2015 роком.

Як повідомлялося, операція з перейменування ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" на ПАТ "Сбербанк" була проведена в держреєстрі 26 листопада 2015 року. Єдиним власником Сбербанку залишається ПАТ "Сбербанк Росії" (Москва, РФ).

"Дочка" російського банку пояснила своє рішення приведенням у відповідність із зареєстрованим у 2015 році найменуванням материнського юридичної особи. "Перейменування націлено на максимальну уніфікацію знання і сприйняття банку на ринках присутності групи компаній Сбербанку", – зазначалося в коментарі прес-служби.

ПАТ "Сбербанк" (раніше - банк НРБ) заснований у 2001 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року за розміром загальних активів банк посідав п'яте місце (53,75 млрд грн) серед 123 банків країни.

Ощадбанк, 100% акцій якого належать державі, заснований у 1991 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (156,596 млрд грн) серед 123 банків країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА