15:36 12.01.2016

Мораторій на погашення боргів "Укравтодору" та КБ "Південне" перед Сбербанком буде знято - Греф

2 хв читати
Мораторій на погашення боргів "Укравтодору" та КБ "Південне" перед Сбербанком буде знято - Греф

Введений українським урядом у грудні мораторій на погашення боргів "Укравтодору" та КБ "Південне" перед Сбербанком Росії буде знято, повідомив голова Сбербанку Герман Греф журналістам у вівторок.

"Так, як тільки ми підпишемо угоду. 30-31 грудня наші колеги провели переговори та знайшли рішення", - сказав Г.Греф, відповідаючи на запитання журналістів про зняття мораторію.

"Певні домовленості вийшли. В принципі, на початку року, зараз, напевно, їх фіксуватимемо остаточно. Підходи ми знайшли, так. В усякому разі, цей борг не буде повішений, він обслуговуватиметься", - додав голова Сбербанку.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року український уряд увів мораторій на виплати за українськими євробондами, тримачем яких є Росія, а також за кредитами двох компаній під держгарантії України.

Згідно з розпорядженням уряду України, мораторії на виплати за гарантованими державою кредитами "Укравтодору" вводяться за кредитом 2006 року - з 30 березня 2016 року, за кредитом 2009 року - з 15 квітня 2016 року, за кредитом 2011 року - з 26 січня 2016 року.

Стосовно взятого КБ "Південне" у 2011 році кредиту під держгарантії тимчасове призупинення платежів заплановане з 19 травня 2016 року.

Державна служба автомобільних доріг України ("Укравтодор") 2 липня 2011 року підписала зі Сбербанком Росії угоду про залучення кредиту на $376 млн під держгарантії для реконструкції та будівництва доріг. Її умови не розголошували.

У листопаді 2011 року КБ "Південне" заявило про залучення під держгарантії кредиту Сбербанку Росії на $260 млн для фінансування українсько-бразильського проекту зі створення ракетно-космічного комплексу "Циклон-4". Кошти були залучені за підсумками тендера терміном на сім років під 6% річних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА