14:46 17.01.2016

США надали Україні медобладнання і засоби зв'язку для ЗСУ на $23 млн

1 хв читати
США надали Україні медобладнання і засоби зв'язку для ЗСУ на $23 млн

Минулої ночі в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) відбулося передання обладнання медичного призначення та засоби зв'язку військового вартістю $23 млн, повідомляє посольство США в Україні в неділю.

"Це включає обладнання захищеного радіозв'язку на 21 млн доларів, що дасть змогу українським військовим ефективно обмінюватися інформацією, не наражаючи себе на небезпеку, а також медичне обладнання для порятунку життів на полі бою на 2 мільйони доларів", - поінформували в посольстві.

В інформації зазначається, що після проходження митних процедур, передане США обладнання буде доставлено у підрозділи української армії, в яких навчають американські фахівці в Яворові та Хмельницькому. "Американські інструктори зі складу Об'єднаної багатонаціональної Підготовчої Групи (JMTG-U) навчать українських солдатів поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту", - йдеться в повідомленні.

У посольстві пояснили, що ця партія допомоги на $23 млн є частиною 75-мільйонної Європейської обнадійливої ініціативи США. "Із початку конфлікту в Україні США призначили Україні допомогу більше ніж $260 млн, включаючи поставку бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного спорядження, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів і противомінометних радарів", - нагадали американські дипломати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА