15:18 18.01.2016

Мартиненка допитали як свідка щодо двох справ, заявляють у НАБУ

3 хв читати
Мартиненка допитали як свідка щодо двох справ, заявляють у НАБУ

Екс-народного депутата, бізнесмена Миколу Мартиненка допитали в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) як свідка у двох справах, заявила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

"Миколу Мартиненка викликали як свідка за двома справами. Перша справа розслідується НАБУ за фактом закупівлі державним підприємством "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уранового концентрату австрійського акціонерного товариства, а інша справа - за фактом отримання хабарів при закупівлі державним підприємством "Енергоатом" обладнання у чеського АТ Škoda", - повідомляли С. Оліфіра журналістам у понеділок після допиту М.Мартиненка.

За її словами, екс-нардепа допитували як свідка, оскільки розслідування за фактами, і підозр ще нікому не висунуто.

"Підозру нікому не було винесено, тому говорити про конкретні прізвища підозрюваних ми не можемо", - сказала С. Оліфіра.

Як повідомлялося, 30 листопада 2015 року М.Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень у зв'язку з корупційним скандалом, що вибухнув довкола його імені, за його словами, розгорнутої проти нього "інформаційною кампанією", а 1 грудня зареєстрував в апараті Верховної Ради відповідну заяву.

22 грудня 2015 р. Верховна Рада України прийняла проект постанови про складання депутатських повноважень народного депутата фракції "Народний фронт" М.Мартиненко.

28 грудня 2015 р. народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко повідомив, що НАБУ розслідує два провадження, фігурантом яких є народний депутат із фракції "Народний фронт" М.Мартиненко. "Новини від НАБУ. 1) відкрито провадження для розслідування отримання Мартиненком хабарів від чеської "Шкоди" на рахунок у Швейцарії, 2) відкрито провадження щодо використання австрійської "прокладки" Мартиненко для постачання урану в Україну за завищеною ціною", - написав С. Лещенко на своїй сторінці в "Фейсбук".

Також він виклав на своїй сторінці дві копії відповідей НАБУ на запит народного депутата. В одній відповіді зазначено, що 11 грудня 2015 року НАБУ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського АТ Skoda JS з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4, ст 368 Кримінального кодексу України.

У другій копії відповіді НАБУ на депутатський запит у свою чергу зазначається, що 11 грудня 2015 року Національне антикорупційне бюро внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування у кримінальному провадженні стосовно посадових осіб ДП "Східний гірничо-збагачувальний з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

11 січня М.Мартиненко не з'явився на допит до НАБУ як було узгоджено, оскільки у нього була запланована зустріч з прокурором в Берні (Швейцарія).

У понеділок, 18 січня М.Мартиненка допитали. Сам нардеп не повідомив подробиць допиту, пославшись на таємницю слідства, але повідомив журналістам, що під час допиту під відео-фіксацію "запропонував слідчому проводити публічні допити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА