13:23 27.01.2016

Курикіна буде звільнено за махінації з тендером щодо закупівлі LED-світильників із передачею справи до НАБУ

2 хв читати
Курикіна буде звільнено за махінації з тендером щодо закупівлі LED-світильників із передачею справи до НАБУ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що виконувача обов'язків міністра екології та природних ресурсів України Сергія Курикіна та керівництво держпідприємства "Українські екологічні інвестиції" буде звільнено за махінації з тендером щодо "кіотських грошей", справу буде передано до Національного антикорупційного бюро України.

"За результатами розслідування, по-перше, я виношу на уряд ухвалу про звільнення з обійманої посади виконувача обов’язків міністра екології та природних ресурсів України (Сергія Курикіна - ІФ). По-друге, звільнення відповідних посадових осіб, які визначені в акті. Третє - звільнення керівника державного підприємства ("Українські екологічні інвестиції" - ІФ)", - сказав він на засіданні уряду в середу після оголошення результатів службового розслідування за фактом можливого скоєння злочину з розкрадання 550 млн грн коштів Кіотського протоколу.

А.Яценюк також попросив зняти з акта службового розслідування гриф "Для службового користування". Він заявив, що в середу передасть цей документ до НАБУ, і попросив голову бюро Артема Ситника взяти ці матеріали під особистий контроль і відкрити "реальні кримінальні провадження та взяти цих корупціонерів".

"Ще не допустити того, щоб вони зараз швидко покинули територію України", - наголосив прем'єр.

А.Яценюк заявив, що це справжня корупційна справа, в якій немає політики.

За його словами, відповідні органи встановили, що компанія "Агротехбуд", яка виграла тендер, має всі ознаки фіктивності.

"2 жовтня напередодні тендера компанія швидко змінює засновника і головного бухгалтера. Директором, засновником та головним бухгалтером компанії стає людина з прізвищем Алтунін (Олексій Алтутін - ІФ), який за дивним збігом обставин проживає в Донецьку, в зоні АТО", - розповів прем'єр.

Він зазначив, що для участі в тендері на закупівлю енергозбережних елементів зовнішнього освітлення було заявлено вісім компаній, шість з яких - реальні компанії, що працюють у сфері освітлення та вигравали тендери, і дві - абсолютно однакові, фіктивні компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА