18:10 28.01.2016

"Нафтогаз України" вийшов на позитивний грошовий потік і має намір утримати його у 2016 р.

2 хв читати
"Нафтогаз України" вийшов на позитивний грошовий потік і має намір утримати його у 2016 р.

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" в другому півріччі 2015 року вийшла на позитивний грошовий потік і має намір утримати його в 2016 році, повідомив головний радник голови правління НАК Сергій Алексєєнко.

"Такого не було протягом багатьох років, але завдяки нещодавнім змінам у тарифному законодавстві "Нафтогаз України" протягом останніх двох кварталів спрацював із позитивним грошовим потоком й очікує утримати позитивний грошовий потік цього року", - сказав він, виступаючи на міжнародній конференції "Україна у фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агенцій і багатосторонніх фінансових інституцій" у Києві в четвер.

Окрім змін у тарифах, позитивний вплив на діяльність компанії мало підвищення потужності інтерконекторів з Європою, що дало змогу диверсифікувати закупівлю газу залежно від цінової кон'юнктури.

"Нині ці інтерконектори покривають до 100% наших потреб в імпорті газу. Результатом такої диверсифікації є те, що фактична частка закупівлі газу у Росії скоротилася до близько 40% із 95%. Точніше вона (частка - ІФ) становила 37% імпорту в 2015 році", - сказав він.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в січні-вересні 2015 року отримав чистий прибуток у розмірі 233,67 млн грн, тоді як за аналогічний період 2014 року компанія отримала чистий збиток у розмірі 42 млрд 204,919 млн грн.

Згідно з оприлюдненою на сайті НАК звітністю, чистий дохід компанії за дев'ять місяців поточного року збільшився в 1,6 раза (на 28 млрд 751,533 млн грн) - до 74 млрд 129,247 млн грн. Валовий дохід "Нафтогазу" становив 13 млрд 679,379 млн грн проти 1 млрд 827,916 млн грн валового збитку за січень-вересень 2014-го.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА