14:54 30.01.2016

У Криму заблокували провідний місцевий новинний ресурс

2 хв читати
У Криму заблокували провідний місцевий новинний ресурс

29 січня 2016 р. на території Криму було заблоковано провідний новинний сайт «События Крыма» (www.sobytiya.info), повідомляють користувачі соцмереж.

На самому сайті зазначається, що його почали блокувати на території півострова "кримські провайдери" – перші повідомлення читачів про неможливість зайти на сайт з'явилися в четвер, однак 29 січня, вони набули масового характеру".

Під час спроби зайти на сайт з'являється повідомлення про те, що "доступ до запитуваного ресурсу обмежений". Причина обмеження доступу в тому, що сайт "внесено в Єдиний реєстр доменних імен, покажчиків сторінок сайтів в мережі Інтернет і мережевих адрес, що дають змогу ідентифікувати сайти в мережі Інтернет, що містять інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено", - наголошується на сайті "События Крыма".

Восени 2015 року Роскомнагляд повідомив редакції порталу "События Крыма" про обмеження доступу до сайту на території РФ. У листі, направленому на адресу редакції, відомство повідомляло, що інформація, розміщена на сайті, нібито "містить заклики до масових безладів, вчинення екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку".

29 січня 2016 р. Роскомнагляд направив аналогічного листа на адресу редакції, проте в ньому вже була нездійсненна і абсурдна вимога видалити головну сторінку сайту, оскільки на ній нібито розміщена інформація, що закликає до "масових заворушень і вчинення екстремістської діяльності". При цьому блокувати сайт почали, не чекаючи відведеної доби на видалення "екстремістського" контенту, зазначається на сайті "События Крыма".

За даними самого сайту, у нього найбільша кримська аудиторія (понад 300 тис. з 500 тисяч осіб на місяць) серед кримських незалежних ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА