10:07 01.02.2016

Україна покаже США план участі українських військових у боротьбі проти ІДІЛ у Сирії

3 хв читати
Україна покаже США план участі українських військових у боротьбі проти ІДІЛ у Сирії

Під час візиту міністра оборони США Ештона Картера до Києва цього тижня обговорюватиметься питання направлення українських військових до Сирії для боротьби з ІДІЛ, повідомляє сайт британської газети Independent.

"Україна розробила плани для потенційної військової участі у боротьбі з ІДІЛ у Сирії таким чином, що є можливість протистояння українських і російських військ на Близькому Сході. Документ із викладенням варіантів, складений Міністерством оборони України, стане предметом обговорення цього тижня під час візиту міністра оборони США Еша Картера, який перебуває у світовому турне з метою заручитися підтримкою для ведення війни проти екстремістської групи джихаду", - йдеться в статті "Плани України долучитися боротьби проти ІДІЛ означають можливе зіткнення з російськими військами".

У статті зазначено, що цей документ розроблено за розпорядженням президента України Петра Порошенка.

"Ми підготували цілу низку варіантів нашої підтримки боротьби проти ІДІЛ, зокрема в Сирії, що може включати військовий контингент. Це може призвести до потенційного зіткнення з російськими військами", - повідомило джерело видання в українському уряді.

Крім того, Independent вважає, що загартовані у боях на Донбасі військовослужбовці Збройних сил України не упустять такої можливості. Газета нагадує, що в Україні є чотири полки військ спеціального призначення, а також підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони - загалом 7 тис. військовослужбовців. Також є висококваліфіковані повітряно-десантні війська, частина мобілізованої армії чисельністю 200 тис. людей, з яких 40 тис. на постійній основі б'ються з проросійськими силами на східному фронті країни.

"З погляду знання російської мови і тактики боротьби з російськими військами українці є світовими лідерами. Проте будь-яке розгортання військ у Сирії стане спірним питанням у Києві і потребуватиме парламентського голосування, оскільки деякі стверджують, що Україна має зосередитися на повстанцях, які становлять постійну загрозу на сході країни, попри військову безвихідь. Це може також виявитися спірним питанням і для Європи", - вважає Independent.

Як повідомлялося, 7 грудня 2015 року президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі в Києві з віце-президентом США Джо Байденом повідомив про готовність України надавати підтримку антитерористичній коаліції в Сирії.

"Я підтвердив пану віце-президентові нашу готовність, готовність України надавати максимальну підтримку коаліційним силам у Сирії. Україна є та буде пліч-о-пліч з антитерористичною коаліцією", - сказав П.Порошенко на спільному брифінгу.

При цьому він зазначив, що Україна вже має відповідний досвід боротьби з тероризмом. "Терористична загроза Україні дуже знайома не з чиїхось переказів - ми знаємо, що таке боротися з тероризмом усередині країни, наші спецслужби захистили Україну від більш ніж 200 терористичних актів, які готували в Києві, Запоріжжі, Одесі, Харкові, Львові та інших містах України. Ключова позиція - нас не злякати терористичною загрозою", - сказав він.

Президент України також наголосив, що наміром створити міжнародну антитерористичну коаліцію в Сирії Росії не вдасться очиститися від підтримки тероризму в Україні. "Ми чітко заявили, що ті держави, які підтримують тероризм, не мають права брати участь у боротьбі з тероризмом. Не буває поганих терористів і прийнятних терористів - вони всі є терористами, і не можна під гаслами боротьби з тероризмом очиститися від порушень міжнародного права або отримати міжнародну індульгенцію. Це наша чітка позиція", - заявив П.Порошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА