12:35 01.02.2016

Україна не має наміру відправляти підрозділи ЗСУ до Сирії чи Іраку

2 хв читати
Україна не має наміру відправляти підрозділи ЗСУ до Сирії чи Іраку

У Міністерстві оборони України спростували повідомлення про начебто опрацювання планів щодо використання підрозділів Збройних сил України з метою ведення ними бойових дій у Сирії чи Іраку.

"Жодні можливості використання підрозділів Збройних сил України з метою ведення ними бойових дій у Сирії або Іраку не розглядаються. Подібних запитів до України не надходило", - йдеться в заяві українського оборонного відомства, оприлюдненій на офіційному сайті в понеділок.

У Міноборони заявили, що повідомлення, які з'явилися в ЗМІ в понеділок, про начебто можливу участь ЗСУ у боротьбі проти ІДІЛ у Сирії є "черговим прикладом дезінформації та гібридної війни, яка ведеться проти України".

Говорячи ж про співпрацю України з міжнародними партнерами у рамках боротьби з цією терористичною організацією, в міністерстві зазначили, що "йдеться про політичну підтримку у боротьбі з ІДІЛ, зокрема у рамках Ради безпеки ООН, а також обмін розвідувальною інформацією між відповідними структурами".

Як повідомлялося, сайт британської газети Independent оприлюднив статтю "Плани України долучитися боротьби проти ІДІЛ означають можливе зіткнення з російськими військами", в якій йшлося, що під час візиту міністра оборони США Ештона Картера до Києва цього тижня начебто обговорюватиметься питання направлення українських військових до Сирії для боротьби з ІДІЛ.

"Україна розробила плани для потенційної військової участі у боротьбі з ІДІЛ у Сирії таким чином, що є можливість протистояння українських і російських військ на Близькому Сході", - йдеться в статті. У ній зазначено, що цей документ розроблений за розпорядженням президента України Петра Порошенка.

"Ми підготували цілу низку варіантів нашої підтримки боротьби проти ІДІЛ, зокрема в Сирії, що може включати військовий контингент. Це може призвести до потенційного зіткнення з російськими військами", - повідомило джерело видання в українському уряді.

Раніше, 7 грудня 2015 року, президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі в Києві з віце-президентом США Джо Байденом повідомив про готовність України надавати підтримку антитерористичній коаліції в Сирії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА