19:30 02.02.2016

Червоний Хрест залучить $64 млн гумдопомоги для внутрішніх переселенців та українців у зоні АТО - Зубко

2 хв читати

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) у Києві залучить понад $64 млн у 2016 році на гуманітарну допомогу внутрішнім переселенцям та громадянам, які залишаються в зоні АТО, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба Мінрегіонбуду, Г.Зубко після зустрічі з головою місії МКЧХ Аланом Ешліманном заявив, що Державне агентство з питань відновлення Донбасу координуватиме використання державних субвенцій, кредитних ресурсів у проектах допомоги територіям, що постраждали від російської агресії на сході України.

За словами А.Ешліманна, в 2016 році 13 тис. внутрішньо переміщених осіб щомісяця отримуватимуть по 500 грн допомоги. МКЧХ також передасть у першому кварталі року реагенти для очищення води водоканалу Попасної та надасть ремонтну техніку.

Г.Зубко нагадав, що Кабінет Міністрів України затвердив комплексну державну програму щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України і районів проведення АТО в інші регіони України, на період до 2017 року.

А.Ешліманн, у свою чергу, висловив готовність координувати діяльність МКЧХ відповідно до цієї урядової програми. Він подякував Держагентству з питань відновлення Донбасу та його керівнику Вадиму Чернишу за активну роботу.

Місія Міжнародного комітету Червоного Хреста відновила свою діяльність у Києві у квітні 2014 року через окупацію Російською Федерацією АР Крим та агресію в східних областях України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА