17:21 05.02.2016

Демчишин: Триває робота із запуску Одеського НПЗ, але про терміни говорити рано

2 хв читати
Демчишин: Триває робота із запуску Одеського НПЗ, але про терміни говорити рано

– Міністерство енергетики та вугільної промисловості України координує роботу з відновлення роботи Одеського НПЗ, але про терміни його запуску говорити наразі передчасно, повідомив глава відомства Володимир Демчишин.

"Виконуються роботи з цього питання. Було дуже важко отримати оперативний доступ... було кілька судових рішень. Про терміни поки що говорити рано, для запуску необхідні кошти, проведення ремонтних робіт. Це вимагає певного часу", - сказав він на засіданні комітету Верховної Ради з паливно-енергетичного комплексу.

"Думаю, на це підуть, як мінімум, місяці... Але така робота виконується", - додав міністр.

Раніше генеральний директор ПАТ "Укртранснафта" Микола Гавриленко повідомив журналістам, що обговорював з генеральним директором ДП "Укртранснафтопродукт" Олександром Горбуновим можливості постачань нафти на Одеський НПЗ, зокрема технологічної нафти компанії, що зберігається на трьох приватних НПЗ групи "Приват". Водночас, зазначив він, офіційний запит наразі не надійшов.

Як повідомлялося, восени 2014 року силовики взяли під охорону нафтопродукти на Одеському НПЗ. Перед цим прокуратура Одеської області звернулася до суду і домоглася рішення про державну охорону цих нафтопродуктів. Спроби представників заводу оскаржити це рішення в апеляційному порядку були безуспішними.

Через деякий час нафтопродукти були перекачані на територію компанії "Синтез Ойл". Ці події також прокоментував екс-голова Дніпропетровської обладміністрації Ігор Коломойський. У коментарі російському телеканалу "Дождь він повідомив, що нафтопродукти будуть відправлені на склади держпідприємства "Укртранснафтопродукт" для запобігання подальшому вивезенню заарештованого на заводі палива в інтересах бізнесмена Сергія Курченка, який перебуває зараз у Москві.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК "ЛУКОЙЛ" придбала група "СЄПЕК" Сергія Курченка, яка згодом передала підприємство в заставу ВАТ "Банк ВТБ" (РФ).

Проектна потужність ОНПЗ із переробки сировини становить 2,8 млн тонн на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА