17:28 05.02.2016

Знижка на газ на осінніх переговорах з РФ заощадила Україні 1 млрд грн – глава Міненерговугілля

2 хв читати

Виторгувана під час останніх осінніх тристоронніх газових переговорів знижка до ціни на російський природний газ надала можливість заощадити НАК "Нафтогаз України" 1 млрд грн, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"1 млрд грн – економія на знижку на газ, яку вдалося отримати від Росії завдяки ефективним переговорів лише за четвертий квартал 2015 року", – сказав він на засіданні профільного парламентського комітету в п'ятницю.

Міністр також зазначив, що в жовтні 40% споживання газу українською промисловістю було забезпечено за рахунок його імпорту приватними компаніями.

Як повідомлялося, уряд РФ затвердив на четвертий квартал 2015 року $24,6 за 1 тис. кубометрів знижку на російський газ до контрактної ціни в $252 за 1 тис. куб. м, що означає, що Україна могла купувати його за $227,4 за тис. кубометрів.

На перший квартал 2016 року знижка була зменшена до $17,77 за 1 тис. куб. м, що за розміру контрактної ціни близько $230 за 1 тис. куб. виводить на ціну близько $212,23 за 1 тис. куб. м. Проте Україна вважає цю ціну завищеною.

Після проведених у вересні тристоронніх переговорів "Нафтогаз" закупив у "Газпрому" 2 млрд куб. м газу в жовтні і майже 400 млн куб. м в листопаді, припинивши його закупівлі з 25 листопада і повністю забезпечуючи себе за рахунок більш дешевого імпорту газу з Європи, власного видобутку і раніше накопичених запасів у ПСГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА