09:21 06.02.2016

МЗС України наразі немає інформації щодо рішення італійського суду стосовно екс-депутата Маркова

1 хв читати
МЗС України наразі немає інформації щодо рішення італійського суду стосовно екс-депутата Маркова

У Міністерстві закордонних справ України поки що не підтверджують інформації про рішення італійського суду не видавати колишнього народного депутата Ігоря Маркова українській стороні.

"Поки ні спростувати, ні підтвердити інформації не можемо, оскільки канцелярія суду не відповідає. Такої інформації немає. Останні контакти з судом (тижневої давності) давали привід для оптимізму", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в зовнішньополітичному відомстві.

Раніше народний депутат України Ігор Мосійчук повідомив на Facebook, що італійська сторона відмовила українській у видачі І. Маркова. "Італія відмовилася видавати Україні екс-нардепа українофоба Ігоря Маркова на кримінальне прізвисько "Марадонна"", - написав він на своїй сторінці в соцмережі в п'ятницю.

Крім того, екс-прем'єр України Микола Азаров у Facebook написав: "...стало відомо, що італійський суд відмовив в екстрадиції київському режиму члена Комітету порятунку України Ігоря Маркова".

І. Марков був затриманий в Італії у місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу 12 серпня 2015 року. Через два дні суд його заарештував; пізніше він перебував під домашнім арештом. За словами міністра юстиції Павла Петренка, для екстрадиції І. Маркова до України були всі підстави, відповідні матеріали були передані італійській стороні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА