13:25 06.02.2016

За добу в зоні АТО 11 українських військових дістали поранень унаслідок бойових дій

2 хв читати
За добу в зоні АТО 11 українських військових дістали поранень унаслідок бойових дій

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції поранення дістали 11 українських військовослужбовців, загиблих немає.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 11 були поранені", - повідомляється у звіті спікера Адміністрації президента України з питань АТО Андрія Лисенка в суботу.

У штабі констатують, що ситуація на лінії фронту продовжує ускладнюватися. За добу зафіксовано черговий рекорд за кількістю ворожих обстрілів позицій українських військ - 84. При цьому кожен четвертий обстріл - з важкого озброєння (82-мм і 120-мм міномети). Триває також "снайперська війна".

На ключових вузлах оборони сили АТО активно ведуть вогонь, наголошується у звіті

На луганському напрямку – цілковита тиша. На донецькому, зокрема, на Світлодарській дузі ситуація також відносно спокійна. На українських передових позиціях сталося п'ять ворожих провокацій без застосування важкого озброєння.

Однак у Зайцевому і Майорську ситуація дуже непроста: противник регулярно застосовує важке озброєння. Обстріли відбуваються як у темний, так і у світлий час доби. Поблизу сел. Новгородське бойовики неодноразово вели вогонь по українських позиціях, один раз використовували БМП.

На ділянці від Горлівки до Ясинуватої 5 лютого було спокійно.

На підступах до Донецького аеропорту ворог також продовжує активно застосовувати важке озброєння. На цій ділянці фронту вогонь ведеться цілодобово. В Пісках помічені ворожі снайпери.

На маріупольському напрямку бойовики також активізувалися. В Красногорівці українські позиції неодноразово обстрілювали з мінометів. Крім того, супротивник широко використовує важке озброєння на схід від Маріуполя - в Гнутовому і Зайцевому.

Уперше за значний проміжок часу НЗФ відкрили вогонь у Широкиному. В Красногорівці, Мар'їнці та Широкиному українських військових обстрілювали снайпери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА