15:27 06.02.2016

Українські військові запобігли теракту бойовиків біля опори ЛЕП у Луганській області

2 хв читати
Українські військові запобігли теракту бойовиків біля опори ЛЕП у Луганській області

Військовослужбовці Збройних сил України неподалік Попасної (Луганська обл.) затримали автомобіль, що прямував зі сторони підконтрольної бойовикам території, в якому лежали вибухові пристрої для скоєння теракту біля лінії електропередачі (ЛЕП).

Як повідомляє в суботу прес-центр штабу АТО на сторінці у "Фейсбуці", автомобіль пересувався в "сірій зоні" в районі, де проводилося оформлення та відновлення ЛЕП.

Українські військові знайшли в авто вибухівку, засоби підриву та протитанкову міну, підготовлену для встановлення так, щоб її було неможливо знешкодити.

"Вочевидь, цей арсенал було підготовлено для чергової кровавої провокації, з метою скомпрометувати Україну. Протитанкову міну планувалося встановити під опорою ЛЕП. За пекельним замислом бойовиків на ній мали б підірватися українські сапери разом з робітниками, які б проводили відновлені роботи. А в ідеалі - представники місії ОБСЄ", - наголошують у штабі.

В подальшому планувалося надати цій події широкого розголосу, з метою звинуватити Україну в мінування об’єктів інфраструктури та зриві Мінських домовленостей.

У свою чергу, прес-центр Служби безпеки України інформує, що затримання відбулося поблизу села Новоолександрівки Попаснянського району.

"Житель Донецької області, який керував машиною, представився правоохоронцям електриком, які виїхали на ремонт ліній передач. Під час огляду транспорту співробітники спецслужби знайшли протитанкову міну, чотири тротилові шашки вагою 400 г кожна, конденсаторну підривну машинку, вісім електродетонаторів і вогнепровідний шнур", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення реальних цілей перевезення та використання вибухівки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА