16:31 08.02.2016

НБУ майже вдвічі погіршив прогноз дефіциту поточного рахунку платіжного балансу на 2016 р.

1 хв читати
НБУ майже вдвічі погіршив прогноз дефіциту поточного рахунку платіжного балансу на 2016 р.

Національний банк України (НБУ) майже вдвічі погіршив прогноз дефіциту поточного рахунку платіжного балансу на 2016 рік на тлі погіршення торгових відносин із Росією і зниження світових цін на сировинні товари.

Такі дані наведені в презентації до "Інфляційного звіту", оприлюдненого на веб-сайті центробанку.

Нацбанк, зокрема, вдвічі погіршив оцінку втрат у результаті обмеження експорту українських товарів у РФ – до $0,6 млрд, і, крім цього, очікує $0,5 млрд втрат у результаті обмеження транзиту українських товарів через територію Росії.

Крім того, НБУ прогнозує $0,1 млрд втрат у результаті зниження цін на сировинні товари, тоді як раніше очікувалося зростання валютних надходжень на рівні $1,5 млрд.

Таким чином, дефіцит поточного рахунку в 2016 році, згідно з прогнозом, становитиме 2,5 млрд, тоді як раніше прогнозувався на рівні $1,2 млрд.

Як повідомлялося, профіцит зведеного платіжного балансу України за підсумками 2015 року становив $849 млн, тоді як у 2014 році його дефіцит становив 13,3 млрд.

За даними НБУ цьому сприяло значне скорочення дефіциту поточного рахунку, а також профіцит фінансового рахунку завдяки офіційному фінансування з боку міжнародних партнерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА