18:59 08.02.2016

Рішення про виклик інших осіб на допит до НАБУ прийматиме детектив після спілкування з Абромавичусом

2 хв читати
Рішення про виклик інших осіб на допит до НАБУ прийматиме детектив після спілкування з Абромавичусом

Рішення щодо подальших допитів Національним антикорупційним бюро України за заявами міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса прийматиме детектив, виходячи з тих свідчень, які надасть А.Абромавичус, зазначають у прес-службі НАБУ.

"Скільки триватиме допит А.Абромавичуса - на це я відповісти не можу, це залежатиме від спілкування безпосередньо детектива з паном міністром. Подальші слідчі дії, виклики на допит інших осіб також визначатиме детектив бюро, виходячи з тих фактів, які сьогодні будуть озвучені", - сказала журналістам прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра в Києві в понеділок.

Відповідаючи на запитання про те, коли, можливо, буде викликано на допит народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка, вона сказала: "Пана Кононенка буде викликано тоді, коли детектив Антикорупційного бюро вважатиме це за потрібне, а для початку логічно, якщо людина озвучує певні заяви, що ми робимо спочатку - запитуємо у цієї людини деталі, а вже потім запрошуємо тих осіб, які можуть бути причетні або фігурують в її словах".

"Звичайно ж, цих осіб, які тим чи тим чином допоможуть у розслідуванні цих фактів, викличуть детективи, але їхні прізвища і порядок виклику на допит визначатиме детектив згідно із законом НАБУ", - додала С.Оліфіра.

Як повідомлялося, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі А.Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію реформам, здійснюваним його командою. Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ і тиску.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення про те, що їхні детективи вже розпочали перевірку фактів, озвучених А.Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ із боку І.Кононенка та інших депутатів. У бюро зазначили, що А.Абромавичуса буде найближчим часом запрошено для допиту як свідка щодо оприлюднених ним фактів.

8 лютого близько 17:00 А.Абромавичус прибув на допит до НАБУ, куди його викликано як свідка. "Настрій хороший. Прийшли дізнатися, що від нас необхідно щодо надання свідчень", - сказав він журналістам перед тим, як зайти до НАБУ.

При цьому А.Абромавичус зазначив, що приніс із собою матеріали, які могли б зацікавити детективів. "Ми принесли все, що у нас є", - сказав міністр.

Він також підтвердив, що оприлюднені в понеділок удень народним депутатом Сергієм Лещенком скріншоти його листування є справжніми і були ним власноручно передані парламентареві. "У мене в телефоні ще є багато цікавої інформації", - сказав А.Абромавичус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА