16:28 09.02.2016

Турчинов: РФ і бойовики готуються до агресивних бойових дій проти України

2 хв читати

Секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що збройні сили Російської Федерації та підконтрольні Росії бойовики здійснюють підготовку до агресивних бойових дій проти України.

"За наказом президента Російської Федерації В.Путіна о 4:00 8 лютого цього року розпочалась перша у 2016 році комплексна раптова перевірка бойової готовності збройних сил Російської Федерації. До неї залучені війська (сили) Південного військового округу збройних сил Російської Федерації, окремі з'єднання і частини Центрального ВО, Повітряно-десантних військ та військово-транспортної авіації Повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації, зокрема, 8500 в/с, понад 900 од. бойової та спеціальної техніки, 200 літаків та вертольотів, 50 кораблів", - йдеться в заяві О.Турчинова, яку поширила у вівторок прес-служба РНБО.

За його словами, офіційна мета перевірки - оцінка рівня готовності керівного складу до управління підпорядкованими військами (силами) під час їх розгортання, а також організації взаємодії та бойового застосування міжвидового угруповання військ.

За інформацією РНБО, зазначена перевірка включатиме відпрацювання питань приведення визначених військ (сил) до вищих ступенів бойової готовності та виходу з'єднань і частин до районів оперативного призначення; перекидання військ на великі (до 3 тис. км) відстані залізничним та повітряним шляхом; розосередження авіації на оперативних аеродромах; захист важливих державних і військових об'єктів.

Також, за словами О.Турчинова, 9 лютого ц. р. корабельні пошукові ударні групи, а також корабельні ударні групи Чорноморського флоту та Каспійської флотилії розпочали "виконання завдань із забезпечення сприятливого оперативного режиму в акваторії Чорного та Каспійського морів". Корабельні тральні групи зі складу з'єднань мінно-тральних кораблів у взаємодії з морською авіацією відпрацьовують пошук підводних човнів та мін умовного противника. Кораблі забезпечення приведені у готовність для ресурсного забезпечення сил на морі.

"Усі ці військові навчання відбуваються в безпосередній близькості від східного кордону нашої країни. Більше того, в межах комплексної раптової перевірки бойової готовності збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях проводяться навчання так званих 1-го та 2-го армійських корпусів. Це зайвий раз свідчить, що ці окупаційні підрозділи є невід'ємною складовою російських збройних сил. Підсумовуючи, можна констатувати, що збройні сили Росії, із 1-м і 2-м армійськими корпусами та іншими підрозділами окупаційних військ, розгорнутими на тимчасово неконтрольованій території України, проводять активну підготовку до ведення агресивних бойових дій, що є прямою загрозою для нашої країни", - заявив секретар РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА