19:37 09.02.2016

Лукаш буде судитися з Генпрокуратурою

2 хв читати
Лукаш буде судитися з Генпрокуратурою

Екс-міністр юстиції Олена Лукаш подала позов на Генеральну прокуратуру України та прокурора Генеральної прокуратури Владислава Куценка про захист честі та гідності і визнання недостовірною поширеної про неї інформації.

"Сьогодні з Печерського районного суду отримано повістку, позивач - Олена Лукаш. Відповідачем значиться Генеральна прокуратура України та я особисто", - розповів В.Куценко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, О.Лукаш у своєму позові просить суд визнати недостовірною оприлюднену про неї інформацію та вважає, що ця інформація порушує її честь, гідність і ділову репутацію.

В.Куценко повідомив, що засідання з розгляду позову призначено на 10:00 11 березня. "Ми дуже здивовані цим позовом, Генпрокуратура вважає, що це висока оцінка нашої діяльності", - зазначив він.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook прокурор зазначив, що позов "яскраво демонструє, що Генеральна прокуратура України та я особисто не даємо спокійно спати представникам режиму Януковича, а, отже, стоїмо на вірному шляху. Це стимулює до подальших дій".

"Чекаємо також на позов від Януковича! Хай приєднується до своєї соратниці та скоріше приїжджає у гості. "Тепло" зустрінемо. Обіцяю! А головне, треба зробити все для того, щоб вони не позови писали, а знаходились там, де повинні знаходитись, – у місцях позбавлення волі", - додав він.

В.Куценко також назвав О.Лукаш "ярим представником режиму Януковича, влада якого призвела до вбивства Небесної сотні, втягування України у війну". "Де там честь та гідність?", - додав він.

Як повідомлялося, 5 листопада 2015 року СБУ затримала О.Лукаш. В.Куценко заявив, що зібрано інформацію, яка може підтверджувати вчинення нею злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

6 листопада Печерський районний суд Києва постановив узяти О.Лукаш під варту з правом застави в 5 млн 115,6 тис. грн. Того самого дня народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вніс зазначену заставу. 9 листопада О.Лукаш було звільнено, свої паспорти вона здала слідчому, за рішенням суду їй видано електронний браслет. Екс-міністру заборонено покидати територіальні кордони Києва.

18 листопада Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра до 2 млн 557,8 тис. грн, підтвердивши рішення суду першої інстанції щодо обмеження її пересування за межі України.

28 грудня Солом’янський районний суд м. Києва повернув О.Лукаш заставу і закордонні паспорти та звільнив її від обмежень у пересуванні, зокрема і за кордон. "Клопотання... щодо продовження терміну виконання підозрюваною О.Лукаш покладених на неї обов'язків... залишити без задоволення. Рішення суду оскарженню не підлягає", - йдеться у рішенні суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА