20:12 10.02.2016

У БПП пропонують ВР звернутися до міжнародних організацій, а також країн Заходу через порушення домовленостей стосовно Донбасу

2 хв читати
У БПП пропонують ВР звернутися до міжнародних організацій, а також країн Заходу через порушення домовленостей стосовно Донбасу

Київ. 10 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про звернення парламенту до ООН, ОБСЄ, ПАРЄ, парламентів і урядів країн Європейського Союзу, США, Канади, НАТО і дипломатичних представництв іноземних держав в Україні щодо грубих порушень міжнародних домовленостей з урегулювання кризи на Донбасі.

Як повідомляється на сайті парламенту, ініціаторами постанови № 4046, зареєстрованої 10 лютого, є народні депутати з фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Фриз, Ірина Геращенко і Марія Іонова.

Як повідомляє прес-служба "Блоку Петра Порошенка", коментуючи цей проект постанови парламенту, один з його авторів І.Фриз зазначила, що Російська Федерація продовжує грубо порушувати міжнародні домовленості з урегулювання кризи на Донбасі.

Вона нагадала, що 9 лютого 2016 року СБУ представила в Києві чергові докази використання РФ представників російської групи в СЦКК для розвідки, надання військово-технічної допомоги бандитським формуванням в зоні проведення АТО, сприянню їхній підготовці та участі в проведенні терористичних актів проти Збройних сил України і мирного населення.

Депутат зазначає, що наслідком такої розвідувальної діяльності російських військових є постійний обстріл українських військових і мирних громадян в зоні АТО. "Це свідчить про те, що Російська Федерація постійно застосовує нові форми гібридної війни проти України", - заявила І.Фриз.

Вона переконана, що Верховна Рада повинна звернути увагу міжнародної спільноти на грубі порушення домовленостей з урегулювання кризи на Донбасі з боку РФ. "Прийняття цього документа сприятиме забезпеченню збереження суверенітету і територіальної цілісності України", - наводить її слова прес-служба партії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА