10:19 11.02.2016

Військова прокуратура наполягатиме на арешті офіцерів, через які солдати 53-ї ОМБр жили на "Широкому Лані" в нелюдських умовах

2 хв читати
Військова прокуратура наполягатиме на арешті офіцерів, через які солдати 53-ї ОМБр жили на "Широкому Лані" в нелюдських умовах

Військова прокуратура Південного регіону клопотатиме про адміністративний арешт офіцерів, винних у неякісному забезпеченні військовослужбовців на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області, заявив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі ток шоу "Шустер LIVE" ,

"Ми схиляємося до того, що в понеділок ми, військова прокуратура Південного регіону звернемося до суду з клопотанням про арешт, адміністративний, винних осіб Це: командира роти, заступника командира батальйону, відповідальних за тил, зокрема заступника керівника оперативного командування "Схід", що відповідає за тил", - наводяться слова А.Матіоса на сайті студії.

Головний військовий прокурор поінформував, що розслідування йде динамічно, допитано близько 70 осіб, зокрема керівництво.

Він також наголосив, що немає ніяких підстав для порушення або реєстрації будь-яких проваджень щодо незадовільних умов перебування на полігоні "Широкий Лан" військовослужбовців, які пішки вирушили до Миколаєва зі скаргою.

"Ті умови, в яких вони (солдати - ІФ) були привезені - це наслідок невиконання статутних та нормативних документів, а також усіх передбачених інструкцій з боку командування", - зазначив А.Матіос.

Він також розповів, що після втручання прокуратури і початку слідчих дій довезли намети ", привезли гаряче харчування, але забули привезти навіть дошки".

8 лютого близько півсотні бійців 53-й ОМБр ЗСУ, які перебувають на полігоні "Широкий Лан" (Миколаївська обл.), незадоволені умовами перебування на полігоні, пішки вирушили до Миколаєва і вручили військовому прокурору Миколаївського гарнізону Південного регіону письмову скаргу. Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за цим фактом. За словами солдатів, вони змушені були "буквально спати на снігу".

9 лютого офіцер прес-служби Генштабу ЗСУ Антон Миронович заявив в ефірі одного з українських телеканалів, що начгенштабу ЗСУ Віктор Муженко мав намір 10 лютого особисто вирушити на полігон "Широкий Лан", щоб перевірити умови, в яких перебувають військовослужбовці 53-й ОМБр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА