19:16 11.02.2016

Кононенко відповів на запитання детектива НАБУ і запевнив у готовності брати участь у будь-яких слідчих діях

3 хв читати

Народний депутат України, заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко після допиту в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) підтвердив готовність сприяти слідчим діям у рамках розслідування звинувачень, озвучених на його адресу главою Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Айварасом Абромавичусом.

"Я сказав (детективу - ІФ), що готовий брати участь у будь-яких слідчих діях із залученням будь-яких осіб, які названі паном А.Абромавичусом. З мого боку прізвища не звучали, тому тут питань немає. І ще раз, коли допит було закінчено, повідомив, що я відкритий до спілкування, єдине, прошу мені завчасно повідомити, коли мене запрошуватимуть до НАБУ, для того, щоб я міг спланувати свій робочий день і взяти участь у слідчих діях", - заявив І.Кононенко журналістам у четвер увечері після допиту його детективом НАБУ.

Парламентар зазначив, що знову повідомив слідству про пропозицію А.Абромавичусу застосувати поліграф для того, щоб істину було встановлено і суспільство отримало відповіді на ті питання і звинувачення на мою адресу, які прозвучали".

І.Кононенко розповів, що запитань у детектива було дуже багато, але він "досить швидко на них відповідав", оскільки не користується послугами адвоката, а в цьому разі "технічно допит триває значно менше".

"Я всі звинувачення на свою адресу, зокрема якісь бізнеси (відкидаю - ІФ). Це є нісенітницею і цілковитою неправдою", - заявив парламентар і зазначив, що весь бізнес, яким він володів і займався перед тим, як піти в політику, було переведено до фондів згідно з українським законодавством, і інформація про це є у відкритих джерелах.

І.Кононенко також заявив, що не має наміру добровільно відмовлятися від депутатського мандата.

"Ви знаєте, що на період розслідування я попросив фракцію і зняв із себе обов’язки першого заступника керівника фракції, закінчиться розслідування - спілкуватимемося щодо інших питань. Нині у мене ключове питання - щоб істину було встановлено і громадськість знала правду щодо тих звинувачень, абсолютно безпідставних, стосовно мене", - сказав І.Кононенко.

На уточнювальне запитання журналістів про те, чи не думає він добровільно відмовитися від депутатського мандата, щоб не компрометувати фракції, І.Кононенко відповів: "А чому я маю це робити, поясніть, будь ласка?.. Яким чином я компрометую фракцію? Цей скандал - правда? У нас слідство ведуть не ЗМІ, а правоохоронні органи, і я вважаю, що на сьогодні ми ніколи не поборемо корупції, якщо у нас корупційні розслідування відбуватимуться виключно в ЗМІ".

Він також зазначив, що останнім часом не бачився з президентом України Петром Порошенком.

Як повідомлялося, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі А.Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію реформам, здійснюваним його командою. Міністр звинуватив І.Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ і чиненні тиску. Міністр також заявив про спробу "продавити" на посаду його заступника А.Пасішника.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення, що їхні детективи вже розпочали перевірку фактів, озвучених А.Абромавичусом, щодо можливого втручання в роботу МЕРТ із боку І.Кононенка та інших народних депутатів.

У бюро зазначили, що А.Абромавичуса буде найближчим часом запрошено до НАБУ для допиту як свідка за оприлюдненими ним фактами. У результаті міністра допитали в НАБУ 8 і 10 лютого.

11 лютого директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що допит І.Кононенка у зв'язку з оприлюдненими міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом звинуваченнями може відбутися в четвер. При цьому керівник НАБУ додав, що певну інформацію бюро від парламентаря вже отримало.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА