20:03 11.02.2016

Україна пройде цей опалювальний сезон без російського газу, можливо, і наступний – Демчишин

1 хв читати

Україна пройде поточний осінньо-зимовий сезон без закупівлі газу у РФ, можливо, російський газ закуповувати не доведеться і наступної зими, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин на засіданні уряду в четвер.

"Навіть не можемо, а пройдемо... Дуже великі шанси (щодо наступної зими - ІФ), що також не доведеться (закуповувати газ у РФ - ІФ)", - сказав він.

Як повідомлялося, Україна в 2015 році скоротила імпорт природного газу на 15,9% (на 3,1 млрд куб. м) порівняно з 2014 роком - до 16,4 млрд куб. м.

Імпорт Україною газу з боку Росії у 2015 році становив 6,1 млрд куб. м, що у 2,4 раза менше, ніж за підсумками 2014 року (14,5 млрд куб. м).

Як повідомив В.Демчишин, на сьогодні Україна використала з ПСГ менше газу, ніж планувала. Раніше очікувалося, що до кінця опалювального сезону в ПСГ буде 7 млрд куб м, але фактично залишок буде більше.

В.Демчишин зазначив, що споживання газу в країні скорочується. Влітку може бути реалізовано програми з енергозбереження, які приведуть до ще більшого скорочення споживання газу. В результаті потреба в російському газі ще більше скоротиться.

"Якщо ми закачуватимемо 11-13 млрд куб. м газу, як планували, то 11 із копійками ми можемо закачати і без Росії", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА