15:49 13.02.2016

"Самопоміч" виступає за відставку уряду Яценюка і оновлення Конституції України

2 хв читати

Партія "Об'єднання "Самопоміч" виступає за відставку уряду Арсенія Яценюка і створення Кабінету Міністрів - уряду "національної довіри", а також за оновлення Конституції України.

"Партія "Об'єднання "Самопоміч" вважає, що відставка уряду А.Яценюка є єдино можливою і цивілізованої оцінкою цього складу Кабінету Міністрів. Це єдиний спосіб запобігти розпаду парламентської коаліції і призначення нових парламентських виборів, які можуть стати серйозним випробуванням для країни", - йдеться в резолюції партії, ухваленій на позачерговому з'їзді "Самопомочи" в суботу в Харкові.

Автори документа заявляють про необхідність створення уряду "національної довіри". "Ми закликаємо всі здорові сили об'єднати свої зусилля в сфері виправлення ситуації, формування професійного уряду "національної довіри", який проведе необхідні для України реформи і приведе Україну на шлях одужання", - йдеться в резолюції.

У мотивувальній частині документа наголошується, що за більше ніж рік роботи уряду А.Яценюка клептократія і олігархія почали реванш, відсутнє якісне управління країною, відсутні ключові життєво необхідні для країни реформи, збереглися і відновилися багатомільйонні корупційні схеми, а населення країни збідніло.

Також на з'їзді було ухвалено резолюцію щодо необхідності оновлення Конституції України.

"Партія "Об'єднання "Самопоміч" ініціює процес створення нової Конституції для України... Ми закликаємо експертне середовище, громадські організації, здорові сили політичних партій об'єднатися з метою обговорення концепції оновленої Конституції, яка стане справжнім новим суспільним договором Українського народу", - йдеться в резолюції.

На думку авторів документа, що нова Конституція має формуватися на таких принципах: вибори в парламент повинні проходити на партійній основі за відкритими списками, парламент мають формувати партії з прозорим фінансуванням, а не олігархічні сили, повнота виконавчої влади має належати Кабміну, підконтрольному парламенту, основу місцевого самоврядування повинні формувати сильні, фінансово спроможні громади, а суддівську владу має здійснювати оновлений суддівський корпус.

Обидві резолюції на з'їзді підтримали одностайно.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА