15:53 13.02.2016

Аваков: добробати поки що необхідні для виконання поліцейських функцій, характерних для зони військового конфлікту

2 хв читати
Аваков: добробати поки що необхідні для виконання поліцейських функцій, характерних для зони військового конфлікту

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає за необхідне зберегти на перехідний період добровольчі батальйони у складі МВС "для виконання поліцейських функцій, характерних для зони військового конфлікту".

"Наразі батальйони МВС не беруть участі в активних бойових діях. Вони виконують тільки поліцейські функції в зоні АТО і прифронтових областях, а саме: чергування на блокпостах, патрулювання, підтримання порядку в буферних зонах, перевірку паспортного режиму, зачистки, внутрішні операції", - заявив А.Аваков в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна" (ZN.UA).

На запитання, чи правда, що наразі залишилося в системі МВС 22 добровольчих батальйони, міністр сказав: "Уже менше, але точної цифри не скажу, процес не завершено... Батальйонів зберігаємо рівно стільки, скільки необхідно для здійснення нормальної ротації. Але хлопців, які навіть вже звільнилися, намагаємося не втрачати. Війна ще не закінчена, навіть якщо в Києві хтось про це забув. На перехідний період добробати необхідні для виконання поліцейських функцій, характерних для зони військового конфлікту".

"Зараз від багатьох із 38 добробатів, що свого часу входили в систему МВС, залишилися тільки спогади і колекція шевронів на моєму столі. Частину розформовано, частина влилася в інші підрозділи. Бійцям батальйонів, що припинили існування, пропонується вибір — НГУ, КОРД або поліція. Але будь-який варіант передбачає участь у жорсткому відборі", - додав А.Аваков.

На запитання, чи сприймає президент України Петро Порошенко як загрозу добробати, що входять до системи МВС?, А.Аваков відповів: "Можливо. Якщо так, то це помилкові побоювання. Розглядати добровольчі батальйони як загрозу владі — маячня. Так, там є різні люди, але серце цих структур — патріоти, вони не конфліктуватимуть із владою і не завдаватимуть шкоду Україні, навіть якщо у них є до цієї влади запитання".

При цьому глава МВС переконаний, що в умовах перехідного періоду деяким добровольчим формуванням, як, наприклад, "Азову", "Донбасу" батальйону ім. Кульчицького, що входять до Нацгвардії, "для виконання деяких завдань потрібні важке озброєння і техніка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА