10:51 14.02.2016

Українські та російські журналісти закликають звільнити з полону бойовиків "ЛНР" колегу Марію Варфоломєєву

1 хв читати

Присутні на круглому столі у Відні в офісі представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуні Міятович представники українських і російських журналістських організацій в черговий раз висловили своє занепокоєння щодо перебування в полоні бойовиків "ЛНР" журналістки Марії Варфоломєєвої, повідомляє Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ).

"Ми вимушені наголосити, що утримання журналіста у полоні є порушенням Женевських конвенцій та тягне за собою кримінальну відповідальність. Ми висловлюємо сподівання, що в усіх зацікавлених сторін все таки не забракне здорового глузду відмовитись від необдуманої наполегливості утримувати нашу колегу у полоні. Ми переконані, що журналісти не повинні ставати заручниками політичних та військових конфліктів, а також потрапляти за грати через професійну діяльність", - йдеться в спільній заяві журналістів Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), Незалежного союзу журналістів України (НСЖУ) та Спілки журналістів Росії (СЖР).

У прес-релізі НМПУ зазначається, що понад рік тому М.Варфоломєєва була заарештована представниками самопроголошеної "ЛНР". Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і його регіональна організація, Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) та учасники діалогу вже виступали на захист журналістки в 2015 році. "Попередні спільні заяви українських та російських журналістських організацій, заяви Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, вимоги інших міжнародних журналістських організацій не мали успіху", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА