10:34 15.02.2016

Рішення щодо ситуації з блокуванням російських фур Кабмін України ухвалить у понеділок після вивчення пропозиції профільної групи та консультацій з ЄС

2 хв читати
Рішення щодо ситуації з блокуванням російських фур Кабмін України ухвалить у понеділок після вивчення пропозиції профільної групи та консультацій з ЄС

Кабінет Міністрів України в понеділок, 15 лютого, ухвалить рішення щодо ситуації, яка склалася з блокуванням громадськими організаціями у низці регіонів країни російських вантажних автомобілів, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Проведення засідання Кабінету Міністрів України, де буде ухвалено відповідне рішення щодо ситуації (з блокуванням фур - ІФ), заплановане на 15 лютого 2016 року", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в неділю на сайті Мінінфраструктури.

У міністерстві нагадали, що у зв'язку з ситуацією, яка склалася з проходженням через територію України вантажних автомобілів, зареєстрованих у Російській Федерації, за результатами розгляду цього питання на урядовій нараді 12 лютого 2016 року Мінінфраструктури ініціювало проведення щоденних засідань оперативного штабу реагування за участю представників Мінекономрозвитку, Державної фіскальної служби, Держприкордонслужби, Національної поліції та інших зацікавлених органів влади.

"Основним завданням штабу є постійний моніторинг ситуації і вироблення узгодженої пропозиції на розгляд Кабінету Міністрів. Нині також проводяться технічні консультації з представниками Європейської Комісії та державами-членами ЄС", - йдеться в інформації.

Як повідомлялося, акція з блокування фур російських перевізників стартувала в четвер, 11 лютого, в с. Нижні Ворота Воловецького району. Закарпатські активісти оголосили про створення блокпостів на в'їздах до області для протидії та недопущенню в Україну торгового транспорту РФ.

Уранці 12 лютого у Волинській області також розпочалася акція з блокування в'їзду до України вантажних автомобілів із російськими номерами або товарами, виробленими в РФ.

Пізніше активісти партії "Свобода" у Львівській області на трасі Київ-Чоп також заблокували проїзд вантажівок із РФ.

Окрім цього, в соцмережах і українських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що подібні акції також стартували в Житомирській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській областях.

У неділю, 14 лютого, ввечері на сторінці громадської організації "Карпатська Січ" в соцмережі Facebook з'явилося повідомлення, що Сумська область стала десятим регіоном в Україні, де активісти проводять акцію з блокування проїзду вантажних автомобілів із російськими номерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА