11:29 18.02.2016

Депутат Чорновіл просить АМКУ і МЗС перевірити Glusco Energy на афільованість із ВАТ "НК "Роснефть"

2 хв читати
Депутат Чорновіл просить АМКУ і МЗС перевірити Glusco Energy на афільованість із ВАТ "НК "Роснефть"

Народний депутат Тетяна Чорновіл (фракція "Народний фронт") звернулася до глави Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з депутатським запитом про перевірку бенефіціарів компанії Glusco energy S.A. і компаній, афільованих із Glusco energy S.A. на предмет зв'язків із російським ВАТ "НК "Роснефть".

Інформація про ці депутатські запити розміщена на сайті Верховної Ради, тексти запитів недоступні.

У прес-службі "Глуско Енерджі Україна" повідомили, що компанія та її акціонери готові до будь-яких перевірок і в рамках процесу узгодження придбання мережі АЗС "Роснефть" в Україні Антимонопольному комітету України був наданий максимально широкий пакет документів.

"Швейцарська компанія Glusco Energy S.A. є частиною холдингу Proton Energy Group S.A. (Швейцарія), усю інформацію про кінцеві бенефіціари ми передали АМКУ", - повідомили в прес-службі "Глуско Енерджі Україна". Там також додали, що, враховуючи усі обставини угоди, компанія надала додаткові документи, зокрема довідки з найбільших європейських банків ING і BNP Paribas про бенефіціари рахунків Proton Energy Group S.A. і Glusco energy S.A.у цих установах.

Як повідомлялося раніше, заявка на придбання мережі АЗС ВАТ "НК "Роснефть" в Україні (торгові марки ТНК, Formula, Смайл) була подана на початку січня, проте АМКУ залишив її без розгляду, вказавши на недоліки в підготовці документів.

Пізніше Glusco Energy S.A. звернулася в АМКУ повторно.

Proton Energy Group S.A. працює в 29 країнах світу і впродовж шести років забезпечує постачання палива в Україну з Греції та Ізраїлю, використовуючи морські порти України. Рекордний обсяг постачання припав на 2015 рік після введення РФ ембарго на постачання дизельного палива в Україну. Глобальний товарообіг Proton Energy Group S.A. становить близько 3,5 млн тонн нафти і нафтопродуктів на рік, з них в Україну було поставлено близько 500 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА