12:16 23.02.2016

Автоперевізники проводять акцію біля Мінінфраструктури з вимогою вирішити питання транзиту через РФ

2 хв читати
Автоперевізники проводять акцію біля Мінінфраструктури з вимогою вирішити питання транзиту через РФ

Міжнародні автомобільні перевізники у вівторок проводять попереджувальну акцію, викликану проблемою транзиту через РФ до країн Азії, Фінляндії.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", в акції беруть участь близько 100 представників ринку міжнародних автоперевезень.

Учасники акції наполягають на якнайшвидшому вирішенні зазначеної проблеми.

Як повідомив у коментарі агентству віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників України Юрій Кучинський, держава має приєднатися до проблеми транзиту, спільно вирішувати проблемні питання.

Він зазначив, що АсМАП неодноразово заявляв про можливості ринків, що відкриваються, але підтримки не отримав.

"Наша вимога - відновити транзит через РФ і захистити перевізників. Наші перевізники не захищені ні тут, ні в РФ. Ми не знаємо, що буде після 25 лютого, для цього прийшли до міністра, щоб дізнатися"- додав голова ради АсМАП Леонід Костюченко.

Він зазначив, що заборона транзиту є порушенням угод, і це питання має бути вирішено терміново.

Він також повідомив, що є автомобілі, які не встигнуть виїхати з територій РФ, і вони можуть потрапити під арешт за прострочення дозволів

"Ми хочемо запитати у міністра, як їм бути в цій ситуації, запитати як працювати бізнесу, який платить всі податки", - констатував Л. Костюченко додавши, що в режимі транзиту необхідно розблокувати всі дороги і працювати без обмежень.

За його словами, в режимі "їду додому" до України вже повернулися близько тисячі. перевізників, ще 300 перебувають за межами РФ, зокрема в країнах Азії.

"Ми не можемо втрачати цей ринок, його швидко займуть польські, білоруські перевізники, а наші залишаться без роботи", - сказав Л. Костюченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА