15:41 23.02.2016

Райсуд Запоріжжя відмовив Сбербанку Росії в накладанні арешту на майно й активи "Запоріжсталі" у відповідь на позов про стягнення понад $10 млн

2 хв читати
Райсуд Запоріжжя відмовив Сбербанку Росії в накладанні арешту на майно й активи "Запоріжсталі" у відповідь на позов про стягнення понад $10 млн

Заводський районний суд Запоріжжя відмовив ПАТ "Сбербанк Росії" в накладанні арешту на майно й активи Запорізького металургійного комбінату "Запоріжсталь" у рамках клопотання про забезпечення примусового стягнення з підприємства $10 млн 397,241 тис. за рішенням Арбітражного суду Ростовської області від 9 червня 2014 року.

Згідно з судовими матеріалами, наявними в агентства "Інтерфакс-Україна", постанову Заводського райсуду Запоріжжя оголошено 1 лютого 2016 року.

Як повідомляється, 25 січня 2016 року до суду надійшла заява про вжиття заходів для забезпечення клопотання, в якому вказано, що предметом розгляду є клопотання ПАТ "Сбербанк Росії" про визнання на території України й надання йому дозволу на примусове виконання рішення Арбітражного суду Ростовської області від 9 червня 2014 року №А53-2188/14 щодо стягнення з ПАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" заборгованості на загальну суму $10 млн 397,241 тис., що станом на 23 листопада 2015 року, згідно з офіційним курсом НБУ, становить 249 млн 325,843 тис. грн.

На думку "Сбербанку Росії", у відповідача відсутні фінансові можливості погасити заборгованість.

Розглянувши справу, Заводський райсуд Запоріжжя відмовив позивачеві, оскільки той не надав достовірних доказів фінансової нездатності відповідача погасити заборгованість.

Як повідомлялося, Арбітражний суд Ростовської області 30 вересня 2015 року продовжив на шість місяців конкурсне провадження щодо ТОВ "Ростовська вугільна компанія" (РВК, Ростовська обл., структура "Запоріжсталі"). Таким чином, суд задовольнив клопотання керівника конкурсу Віктора Акімова (НП "Саморегульована організація арбітражних керівників Центрального федерального округу") через необхідність завершення заходів, передбачених законом про банкрутство.

Наступний звіт конкурсного керівника призначений на 22 березня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА