17:43 23.02.2016

Київські таксисти готуються до протестів проти сервісу Uber, який ще не розпочав роботи в Україні

3 хв читати
Київські таксисти готуються до протестів проти сервісу Uber, який ще не розпочав роботи в Україні

Представники київського ринку перевезень таксі готуються до можливих акцій протесту проти мобільного сервісу таксі Uber, який планують запустити в Україні, йдеться в анонсі прес-конференції, яку збирають київські таксисти.

Під час заходу вони мають намір порушити питання роботи Uber з урахуванням світових конфліктів із цього питання; вивчити проблему, чому ринок перевезень на таксі в Україні та Києві нестримно деградує, чому платні послуги з перевезення на таксі стають дедалі небезпечними для киян та гостей столиці.

Перевізники також мають намір довідатися про дії влади щодо роботи безпечного та якісного таксі, а також озвучать вимоги до київського міського голові Віталія Кличка.

Окрім цього, вони мають намір оголосити "національну мобілізацію" перевізників на таксі та скласти графік масових акцій протесту.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Міністерство інфраструктури анонсувало появу сервісу Uber в Україні, а раніше, в липні, Uber Technologies Inc. шукала менеджера для українського ринку. Тоді була відкрита вакансія на посаду керівника (general manager) у Києві і згадувалося, що Uber має штаб-квартиру в Сан-Франциско та є у більш ніж 300 містах у всьому світі. Пізніше ЗМІ повідомили, що головою українського представництва призначено Аркадія Вершебенюка.

Уже в лютому 2016 року стало відомо, що компанія Uberlin - авторизований партнер сервісу пошуку таксі Uber – почала збирати базу водіїв в Україні для їх подальшого підключення до сервісу.

"Уся правда в тому, що ми працюємо як партнери в Росії, а в Україні лише збираємо заявки охочих підключитися до Uber. Про конкретні терміни запуску, кількість міст і розмір комісій ми абсолютно нічого не знаємо (на сайті uberlin.com.ua зазначені наші орієнтовні тарифи для водіїв). Сенс сайта нині – зібрати базу водіїв для їх подальшого підключення", - йшлося в повідомленні авторизованого партнера.

На сьогодні на сайті Uberlin доступне оформлення заявки від водіїв п'яти українських міст - Києва, Львова, Одеси, Харкова та Дніпропетровська. Для українських водіїв пропонується три орієнтовні тарифні плани - "Щотижневий" (за здійснення 40 поїздок на тиждень комісія 6% (+податок 5%), виплати раз на тиждень), "Щоденний безготівковий" (комісія 10% (+податок 5%), виплати щодня на карту) та "Фіксований" (комісія 500 грн/тиждень).

До водія компанія висуває такі вимоги: він має бути громадянином України віком від 21 року, мати особистий або орендований автомобіль не старше за 2008 рік (обов'язкова наявність страхового полісу автомобіля). Мінімальний стаж водіння від трьох років. Для реєстрації водій повинен буде подати пакет документів, що включає водійське посвідчення, паспорт, діючий страховий поліс, свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів, фотографії автомобіля всередині та зовні.

У компанії зазначають, що для роботи водія в системі Uber не буде необхідності реєструвати ПП або ТОВ. При цьому водій повинен мати банківську карту, оскільки всі розрахунки здійснюватимуться безготівково. "Карта може бути випущена будь-яким банком, але бажано в ПриватБанку", - йдеться в повідомленні.

У компанії не називають конкретної дати запуску сервісу в Україні, проте деякі ЗМІ раніше повідомили, що це може відбутися вже в першому кварталі поточного року.

Водночас на офіційному сайті компанії Uber Technologies Inc у базі міст, де доступний сервіс, немає інформації про українські міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА