11:08 25.02.2016

Організатори блокади російських вантажівок вимагають від уряду переглянути рішення щодо відновлення їхнього транзиту

3 хв читати
Організатори блокади російських вантажівок вимагають від уряду переглянути рішення щодо відновлення їхнього транзиту

Організатор блокади російських вантажівок в Закарпатській області - об'єднання "Карпатська Січ" вимагає від українського уряду переглянути рішення щодо відновлення транзиту російських вантажівок через територію України.

"Уряд України 24 лютого офіційно заявив про готовність до відновлення транзиту російських вантажівок через територію України вже з 25 лютого. Без переговорів з українським народом і без урахування його думки влада використовує нас, учасників блокади, як козир для торгівлі з ворогом", - зазанчено в повідомленні об'єднання на його сторінці в мережі Facebook.

Як заявляють його автори, заради безпеки російських вантажівок уряд планує забезпечити їх конвоювання правоохоронцями через усю територію української держави, таким чином "протиставляючи один одному поліцію і народ".

"На загальних зборах координаторів регіональних блокад був створений всеукраїнський центральний штаб транспортної блокади. Ми даємо уряду час на обдумування і перегляд рішення про відновлення транзиту і зі свого боку готові до діалогу", - зазначено в повідомленні.

Учасники об'єднання також звертаються до українських перевізників із закликом не в'їжджати на територію РФ, оскільки у разі відновлення транспортної блокади вони можуть стати заручниками. "Вас звідти можуть просто не випустити, оскільки так званий режим "дорога додому" закінчується 25 лютого включно. Вимоги, висунені нами на початку транзитної блокади, незмінні. Якщо транзит відновлять, наші дії будуть рішучими і миттєвими. Влада повинна прислухатися до власного народу, а не до ворога, якого цей народ вбиває на сході України", - підкреслює "Карпатська Січ".

Як повідомлялося, Україна прийняла пропозицію Міністерства транспорту РФ з 00:25 лютого відновити транзитні автоперевезення.

"Тобто ми їм відповіли на їх недружні дії. Вони відкривають, і ми на умовах взаємності також вживаємо заходів, МВС і Національна поліція забезпечують на перший період відновлення транспортних перевезень відповідно", - сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу, 24 лютого.

Крім того, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський додав, що РФ і Польща минулого четверга домовилися про обмін квотами на вантажоперевезення. У разі, якщо Україні не розблоковує транзит, вона може втратити усі транзитні вантажопотоки.

Раніше у регіонах України громадські активісти блокували проїзд вантажних автомобілів з російськими номерами. У відповідь на це РФ 14 лютого призупинила рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, а пізніше і їх транзит. Українська сторона, у свою чергу, також офіційно призупинила транзит російських вантажівок.

Мінінфраструктури України 16 лютого домовилося про безперешкодне повернення в Україну українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишилися на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ. Натомість українська сторона дозволить проїзд по українській території російським вантажним автомобілям, які чекають повернення додому з країн ЄС.

Заблоковані в Закарпатській області російські фури 19 лютого почали виїжджати з території регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА