17:27 27.02.2016

Полторак: якщо буде необхідна чергова мобілізація до ЗСУ, достатньо буде 10-12 тис. осіб

1 хв читати
Полторак: якщо буде необхідна чергова мобілізація до ЗСУ, достатньо буде 10-12 тис. осіб

Україна в перспективі може відмовитися від мобілізації, завдяки суттєвому збільшенню кількості охочих служити за контрактом, заявив міністр оборони Степан Полторак.

"Рішення про збільшення грошового забезпечення військовослужбовців дає нам оптимізм, що з часом ми взагалі відмовимося від мобілізації, якщо не буде активних бойових дій. Бо якщо раніше ми на місяць набирали 200-300 контрактників, то, лише за цей місяць, коли ми отримали (підвищене) грошове забезпечення до війська записалися 9 тис. осіб. 7 тис. осіб ми вже призвали", - сказав С.Полторак на брифінгу в Харкові в суботу.

С.Полторак також повідомив, що завдяки збільшенню кількості контрактників у разі ухвалення рішення про чергову хвилю мобілізації, план буде суттєво меншим, ніж раніше.

"Якщо у нас (під час демобілізації, запланованої на березень-квітень - ІФ) звільняється зараз 45 тис. особового складу, то навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тис., тобто в рази менше, ніж було раніше. Це все завдяки тому, що було ухвалено правильне рішення про збільшення грошової допомоги", - сказав С.Полторак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА