15:15 02.03.2016

Яценюк доручив розробити постанову про напрями державної політики у формуванні опорних шкіл

1 хв читати
Яценюк доручив розробити постанову про напрями державної політики у формуванні опорних шкіл

У 613 школах України навчається менше 25 учнів у закладі, повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

"У нас є 613 шкіл 1-2 ступеня, де навчається менше 25 учнів", - сказав П. Хобзей під час засідання уряду, представляючи проект створення мережі опорних шкіл.

Він зазначив, що вартість навчання однієї дитини в такій школі набагато вище середньої і становить близько 50 тис. грн на рік.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у зв'язку з цим доручив розробити і прийняти рамкову постанову про основні напрями державної політики у формуванні опорних шкіл. Крім того, Міносвіти і Мінфіну доручено змінити нормативну базу щодо визначення навантаження викладачів, щоб зробити їх "стимулювальними".

Він також попросив міністра освіти С. Квіта підготуватися до голосування в парламенті закону про освіту.

Крім того, для забезпечення логістики цих шкіл прем'єр доручив членам уряду внести постанову про невідкладний початок тендерів на закупівлі автобусів.

"Нам потрібно, щоб до 1 вересня тисяча автобусів вже стояли", - сказав А. Яценюк.

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки має намір створити опорні школи (школи-хаби) з філіями в кожній об'єднаній територіальній громаді. У грудні 2015 року Кабінет Міністрів доручив обласним державним адміністраціям визначити школи для створення на їх основі опорних шкіл і виділив на їх створення 200 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА