09:59 21.03.2016

Україну не буде обміняно на Сирію - постпред США в ООН

2 хв читати
Україну не буде обміняно на Сирію - постпред США в ООН

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер запевняє, що ставлення її країни до російської агресії в Україні не буде обміняно на прогрес у вирішенні питання Сирії.

"В одному я можу вас точно запевнити - ми дійсно хочемо працювати з Російською Федерацією конструктивно щодо сирійського питання, тому що якщо це частина проблеми - вона має залишатися частиною проблеми. Але якщо це частина проблеми - вона має бути частиною рішення. Це був той курс , який ми взяли в питанні Сирії, але це ні в якому разі не передбачає, і я знаю, що люди з цього приводу дуже сильно нервують, що ми дозволимо їм натиснути на газ і вирушити до України. Немає торгів - прогрес в Сирії в обмін на російську агресію в Україні. Можете на це розраховувати ", - сказала вона в інтерв'ю" ТСН "("Телевізійна служба новин" на телеканалі" 1+1").

Крім того, С.Пауер зазначила, що занадто рано говорити про те, "куди піде Росія з Сирії і чи піде". "Ми бачили заяву президента Путіна, ми бачили певний рух російських військ. Вони усвідомлюють і визнають ту ізоляцію, в якій опинилися, з того часу як анексували Крим, прийшли в Східну Україну. Тобто безкоштовно для Росії це точно не обійшлося - дії в Криму , дії в Східній Україні і одночасно дії в Сирії ", - зазначила вона.

Але з іншого боку, за словами американського дипломата, зараз спостерігається посилення насильства в Україні і США "повинні за цим поспостерігати". "І це одна з причин, чому президент Обама закликає президента Путіна повернутися до Мінських уго. Тому що останнє, чого б нам хотілося, це зменшення насильства в Сирії і загострення насильства в Україні. Нам потрібні політичні рішення в обох цих країнах і мир, як для сирійців, так і для українців", - наголосила С.Пауер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА