19:37 23.03.2016

У Київській облраді зазначають, що фінансування закладів ПТО є обтяжливим для місцевих бюджетів

2 хв читати

Фінансування закладів професійно-технічної освіти (ПТО) є обтяжливим для місцевих бюджетів, і уряд не делегував місцевим громадам право управління ними, зазначає голова Київської обласної ради Ганна Старикова.

"Перекладаючи фінансування таких освітніх закладів на органи місцевого самоврядування, Кабінет Міністрів не передбачив делегування місцевим громадам функції управління ними. Тому виникає абсурдна ситуація, коли фінансувати заклади ПТО мають місцеві бюджети, а підпорядковуються вони, як і раніше, Міністерству освіти і науки України", - сказала вона на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Г.Старикова нагадала, що Київська облрада однією з перших звернулася до парламенту з вимогою внести зміни до закону про державний бюджет на 2016 рік у частині фінансування закладів ПТО, оскільки на місцях неспроможні були забезпечити цю статтю видатків.

"На сьогодні ситуація для області є критичною. На фінансування закладів ПТО необхідно 150 млн грн. Нині передбачено розподіл між обласним і місцевими бюджетами: близько 80 млн грн - з обласного і понад 75 млн грн - із місцевих. Це означає, що Київщина може залишитися без бюджету розвитку: без будівництва та ремонту шкіл, дитячих садків, лікарень, медичних амбулаторій", - зазначила вона.

Г.Старикова розповіла, що в Київській області діють 25 професійно-технічних навчальних закладів, з яких 24 - в державній та один - у комунальній власності. 14 закладів ПТО фінансуються з обласного бюджету, решта 11 утримуються за рахунок місцевих бюджетів.

Як приклад вона навела місто Ржищів, зведений бюджет якого на цей рік становить 20 млн грн, з яких 7 млн грн становлять видатки на утримання місцевого закладу ПТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА