19:46 30.03.2016

Кабмін відклав на місяць рішення про ціни на газ для населення і ТКЕ

2 хв читати
Кабмін відклав на місяць рішення про ціни на газ для населення і ТКЕ

Київ. 30 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кабінет Міністрів на засіданні в середу продовжив на місяць - до 1 травня - дію постанови про спеціальні зобов'язання НАК "Нафтогаз України" із продажу газу для населення й теплокомуненерго (ТКЕ) на пільгових умовах.

"Було відстрочено до 1 травня ухвалення рішення про визначення нових цін на газ для побутових споживачів і теплопостачальних підприємств, які надають послуги з опалювання і підігрівання води", - зазначено в повідомленні уряду в середу.

Кабмін також оприлюднив на своєму сайті відповідну постанову №234 про внесення правок в постанову від 1 жовтня 2015 року № 758 "Про затвердження Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини в перехідний період)".

Цим документом була встановлена ціна закупівлі природного газу "Нафтогазом" у його "дочки" "Укргазвидобування" для формування ресурсу природного газу для потреб побутових споживачів і релігійних організацій за пільговими цінами і граничні роздрібні ціни на природний газ для побутових споживачів і релігійних організацій, а також для виробників теплової енергії для населення і релігійних організацій.

Положенням було передбачено, що на період з 1 квітня 2016 року по 31 березня 2017 року Кабінет Міністрів окремим рішенням повинен встановити ціни на природний газ для таких споживачів і ціну придбання природного газу в "Укргазвидобування".

Згідно з програмою розширеного фінансування EFF із Міжнародним валютним фондом (МВФ) передбачалося чергове підвищення цін на газ від 1 квітня у рамках наближення їх до ринкового рівня. Джерело в уряді повідомляло агентству "Інтерфакс-Україна", що ухвалення цього рішення є важливою складовою завершення другого перегляду програми EFF. Проте інше джерело зазначило, що до розв'язання політичної кризи Арсеній Яценюк не хоче приймати рішення про підвищення тарифів на газ для населення.

У свою чергу глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв засвідчував критичну важливість ухвалення рішення щодо продовження постанови №758, називаючи крайнім терміном 28 березня. За його словами, за відсутності рішення держхолдинг змушений був би продавати увесь свій газ, зокрема населенню й теплокомуненерго, за ринковими цінами, як для промислових споживачів.

Кабмін у середині осені 2015 року поклав на НАК "Нафтогаз України" обов'язок купувати природний газ у своєї дочірньої компанії ПАТ "Укргазвидобування" з метою формування ресурсу для побутових споживачів і виробників тепла для населення.

Згідно з урядовим рішенням, НАК "Нафтогаз України" до 30 квітня 2016 року включно має купувати в ПАТ "Укргазвидобування" видобутий компанією газ за ціною 1,59 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ) для його подальшої реалізації населенню на побутові потреби і виробництво тепла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА