11:13 01.04.2016

В Україні можуть провести 7-му хвилю часткової мобілізації в зменшеному обсязі - Міноборони

2 хв читати
В Україні можуть провести 7-му хвилю часткової мобілізації в зменшеному обсязі - Міноборони

Генштаб Міністерства оборони України не виключає проведення чергової хвилі часткової мобілізації для поповнення чисельності Збройних сил, заявляє перший заступник міністра оборони Іван Руснак.

"В першу чергу доукомплектують частини, які виконують завдання в зоні АТО. З метою гарантованого комплектування військових частин і заміни військовослужбовців, що звільняються, Генштаб провів необхідні розрахунки і припускає проведення 7-ої черги часткової мобілізації в зменшених обсягах. Початок буде визначений відповідним указом президента України", - заявив він під час "Години уряду" у Верховній Раді в п'ятницю.

Він наголосив, що основним джерелом поповнення військових частин кадрами є контрактна форма залучення військовослужбовців.

І.Руснак зазначив, що вже за контрактом призвано 18 тис. осіб від початку року і в квітні очікується ще 8 тис.

Як повідомлялося, під час демобілізації, що розпочалася наприкінці березня, буде звільнено 45 тис. військовослужбовців.

Як повідомлялося, 20 листопада 2015 року начальник головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України Ігор Воронченко повідомив, що чергова, сьома, хвиля мобілізації може бути оголошена в 1-му кварталі 2016 року : "Швидше за все, в лютому-березні (може бути оголошена мобілізація - ІФ)".

Наприкінці лютого поточного року міністр оборони Степан Полторак заявляв, що завдяки збільшенню кількості контрактників у разі ухвалення рішення про чергову хвилю мобілізації план буде істотно меншим, ніж раніше.

Шоста хвиля часткової мобілізації була у червні-серпні 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА