17:42 01.04.2016

Реалізація держпрограми розвитку АПК України до 2020 р. обійдеться у 47,1 млрд грн

2 хв читати
Реалізація держпрограми розвитку АПК України до 2020 р. обійдеться у 47,1 млрд грн

Реалізація Державної цільової програми розвитку аграрного сектора економіки України на період до 2020 року потребує фінансування в обсязі 47,1 млрд грн, зокрема 35,6 млрд грн за рахунок коштів державного бюджету.

Концепція відповідної програми затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів №1437-р і опублікована на сайті уряду.

Перший етап програми (2016 рік) передбачає розробку, прийняття нових та внесення змін у нормативно-правові акти, що стосуються розвитку аграрного сектора економіки.

Під час другого етапу (2017-2020 роках) передбачається проведення аналізу виконання заходів першого етапу, їх коригування і подальше виконання заходів програми.

Завдання і заходи першого і другого етапів будуть вказані у відповідних розділах програми, текст самої програми не наводиться.

Згідно концепції, у результаті виконання програми, зокрема, очікується збільшення обсягів виробництва валової сільськогосподарської продукції усіма категоріями господарств; збільшення обсягу експорту вітчизняної сільськогосподарської продукції на 3-4%, продукції харчової та переробної промисловості на 5-7%.

Очікується розширення площі виробництва органічної продукції та сировини, збільшення площі спеціальних сировинних зон; створення державного реєстру племінних сільськогосподарських тварин.

Крім того, очікується досягнення ефективного використання рибогосподарських водних об'єктів для вирощування риби в умовах аквакультури та доведення загального обсягу видобутку риби та інших водних біоресурсів до 110 тис. тонн на рік.

Планується також збільшення обсягу виробництва харчових продуктів на 6-8%, дитячого харчування - на 9%; зменшення обсягу споживання традиційних енергоресурсів галуззю на 8-10%; запобігання виникненню пріонних інфекцій та захист населення і територій у разі їх появи; збереження біорізноманіття та формування екомережі;

Крім цього, планується розширення бази формування власних фінансових ресурсів агропідприємств та поліпшення умов доступу до зовнішніх джерел фінансування; вдосконалення системи державної підтримки сільгоспвиробництва; створення ефективної інформаційно-маркетингової системи.

У результаті виконання програми очікується зменшення площі деградованих сільськогосподарських угідь; створення сучасної системи насінництва, збільшення експорту насіннєвого матеріалу, поліпшення племінних і продуктивних якостей тварин; зменшення рівня бідності населення в сільській місцевості та наближення розміру середньомісячної заробітної плати працівників сільського господарства до середнього рівня у галузях економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА