14:47 06.04.2016

Зарплата українських чиновників підвищиться на 10% з 1 травня

2 хв читати
Зарплата українських чиновників підвищиться на 10% з 1 травня

Посадові оклади працівників державних органів з 1 травня 2016 року збільшуються на 10%, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

"Загалом посадові оклади на першому етапі збільшуються на 10%. І керівникам буде надано право нараховувати працівникам надбавку за високі досягнення в роботі, за додаткову навантаження і за стаж роботи", - сказав П. Розенко на засіданні уряду в середу.

За його словами, таким чином, "ми переходимо на європейську модель оплати праці держслужбовців", перший етап реформи починається з 1 травня 2106 року і закінчується в 2018 році зі вступом в повну силу закону про держслужбу

Зокрема, згідно із законом про держслужбу, запроваджується трирівнева диференційована система з урахуванням юрисдикції держорганів. "Ділиться на три категорії: територія України – міністерства та центральні органи влади, територія однієї або кількох областей, на території одного або кількох районів. Кожна категорія має по 9 груп з оплати праці", - розповів П. Розенко.

Міністр повідомив, що пропонується затвердити посадові оклади в міністерствах на першому етапі (з часом вони зростатимуть і змінюватиметься структура оплати праці): посадовий оклад в держорганах центрального рівня становитиме від 3,6 тис 12 тис грн. В областях посадовий оклад становитиме від 2,5 тис до 10 тис грн, а на районному рівні посадовий оклад становитиме від 1,7 тис до 8,6 тис грн.

П. Розенко також нагадав, що за законом буде проведено розмежування в оплаті для держслужбовців, політичних та адміністративних посад. Крім посадового окладу будуть використовуватися інші механізми стимулювання співробітників. Зокрема, є можливість використання донорських коштів для нарахування зарплат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА