13:04 07.04.2016

Rothschild Trust підтверджує підписання трудового договору за часткою Порошенка в "Рошен"

3 хв читати
Rothschild Trust підтверджує підписання трудового договору за часткою Порошенка в "Рошен"

Президент України Петро Порошенко призначив Rothschild Trust довіреною особою (trustee) у "сліпому" трасті (blind trust) з управління його часткою в кондитерській корпорації "Рошен".

"У результаті 12-місячної підготовки відповідну угоду про довірче управління було укладено 14 січня 2016 року", - йдеться у відповіді Rothschild Trust на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Угода була складена відповідно до міжнародних стандартів передання політиками активів до трасту на час державної служби", - наголошується в повідомленні.

Rothschild Trust також уточнює, що, виходячи зі своїх принципів, ніколи не надає коментарі щодо взаємовідносин з клієнтами або окремими особами, проте в цьому конкретному випадку він отримав на це повноваження від свого клієнта.

Як повідомлялося, П.Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак у зв'язку з відсутністю покупців 14 січня 2016 року президент заявив про підписання договору, за яким передав свою частку в корпорації "Рошен" в незалежний "сліпий" траст.

"Що передбачає цей траст? Перше: на весь час моєї каденції як президента ні я, ні ніхто інший не може цей траст розірвати. Друге: за цим договором жодний мій підпис, жодна моя вказівка не мають ніякої юридичної сили", - сказав він журналістам на прес-конференції, додавши, що банк-управитель трасту має також довіреність на чотири роки на переговори про продаж активів.

За словами президента, наступним після "Рошен" на управління трастом буде переоформлений Міжнародний інвестиційний банк, в якому йому належить 60%.

У рамках проекту "Центр із дослідження корупції і організованої злочинності" (OCCRP) на підставі масиву отриманих від анонімного джерела матеріалів про відкриті в офшорних юрисдикціях компаніях представників світової еліти ( "Panama papers") була оприлюднена інформація, що 21 серпня 2014 року на Британських Віргінських островах була зареєстрована Prime Asset Partners Limited (BVI), власником якої є П.Порошенко. Восени 2014 року Prime Asset Partners Limited заснувала на Кіпрі компанії CEE Confectionery Investments Limited, яка, в свою чергу, заснувала в Нідерландах компанію Roshen Europe BV. При цьому в опублікованій інформації також вказувалося, що така корпоративна реструктуризація була підготовчою стадією для анонсованого президентом подальшого продажу його частки в групі "Рошен".

У свою чергу, юридичний і фінансовий радники П.Порошенко повідомили, що трастовий договір був підписаний 14 січня 2016 року і однією з його сторін виступила компанія Prime Asset Partners Limited (BVI).

"У цьому договорі чітко передбачено, що траст є безвідкличним, тобто ця компанія не може самовільно його скасувати. І друге - там передбачено, що траст сформований на стандарті" сліпого "трасту: тобто, вигодонабувачі трасту не мають права отримувати від управителя і будь-яких осіб, пов'язаних із трастом, інформацію про активи цього трасту і про те, що в ньому відбувається ", - пояснив Вадим Медведєв, старший радник юридичної фірми "Авеллум", що виступає юридичним радником П.Порошенка.

Він додав, що на компанії з BVI поширюється частина британського законодавства про санкції і фінансовий моніторинг, і що це юрисдикція, з якої українські органи влади можуть отримувати необхідні для контролю відомості, а створення компанії там було викликано відсутністю конструкції трастового договору в українському законодавстві.

До складу корпорації "Рошен" входить один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, а також Київська, Кременчуцька (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничих майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат "Бершадь молоко" (Вінницька обл.), Два виробничих майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА