17:46 15.04.2016

МВФ заявляє про готовність співпрацювати з новим урядом України

1 хв читати
МВФ заявляє про готовність співпрацювати з новим урядом України

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий продовжувати співпрацю з новим складом Кабінету Міністрів України, заявив глава європейського департаменту Фонду Пол Томсен.

"Ми готові і надалі підтримувати Україну, і очікуємо зустрічі з новим урядом, який вступив на посаду днем раніше", - сказав він під час прес-брифінгу в п'ятницю в рамках щорічних "Весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду та Світового банку", що тривають 12-17 квітня.

Крім того, П. Томсен повідомив про готовність МВФ завершити другий перегляд програми співробітництва з Україною у разі згоди Кабінету Міністрів дотримуватися її вимог.

"Ми можемо швидко завершити перегляд за умови, що уряд висловить готовність дотримуватимуться тієї політики, яка була узгоджена раніше (у рамках чинної програми - ІФ)", - сказав він.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак наразі країна отримала лише перший транш коштів на $5 млрд і другий - на $1,7 млрд.

Офіційний представник МВФ Джеррі Райс 3 березня заявив, що Фонд очікує прояснення ситуації навколо уряду України та стійкості парламентської коаліції для завершення другого перегляду програми EFF і виділення третього транша.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА