16:35 18.04.2016

Російські спецназівці Александров і Єрофєєв засуджені судом до 14 років позбавлення волі

2 хв читати
Російські спецназівці Александров і Єрофєєв засуджені судом до 14 років позбавлення волі

Колегія суддів Голосіївського районного суду м. Києва засудила військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

"Єрофєєва визнати винним у вчиненні злочинів... і призначити покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточне покарання Єрофеєву суд визначає у вигляді позбавлення волі на 14 років з конфіскацією всього майна, яке є власністю засудженого.

Александрова визнати винним... і призначити покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточне покарання Єрофеєву суд визначає у вигляді позбавлення волі на 14 років з конфіскацією всього майна, яке є власністю засудженого", - йдеться у вироку колегії суддів, зачитаній у понеділок у залі засідань Голосіївського районного суду м. Києва.

Водночас, судді не визнали доведеними звинувачення держобвинувачення за статтями КК України про контрабанду зброї, носіння зброї без дозволу і порушенні правил заходження на тимчасово окупованих територіях.

"Початок строку відбування підсудними покарання рахується з 18 квітня 2016 року, зарахувавши у відповідності зі ст. 72 Кримінального кодексу України термін попереднього ув'язнення, що починається з 16 травня 2015 року до 17 квітня 2016 року включно", - зачитав вирок суддя.

Також згідно зі ст. 124 Кримінального процесуального кодексу України на Є. Єрофєєва та О. Александрова накладається стягнення в рівних частках за проведення судово-балістичних експертиз в сумі понад 12 тис. грн.

Водночас, суд при винесенні вироку не знайшов пом'якшувальних обставин: "При обранні покарання Єрофеєву і Александрову суд врахував особистості обвинувачених, характер суспільної небезпеки і ступінь тяжкості скоєних кримінальних правопорушень, що зараховано кримінальним законодавством до категорії особливо тяжких злочинів, і взяв до уваги те, що об'єктом злочинів є мир як складова міжнародного правопорядку. Обставин, що пом'якшують провину Александрова і Єрофєєва, суд не встановив".

Вирок має вступити в силу через 10 днів з моменту його проголошення, якщо рішення суду не буде оскаржено в апеляційному порядку. Суд постановив залишити засуджених росіян під вартою до вступу вироку в силу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після оголошення головуючий суддя запитав у росіян, чи зрозумілий їм вирок, а також повідомив, що, згідно з українським законодавством, вони мають право просити про помилування, а у разі подання і розгляду апеляції – бути доставленими на засідання суду, що розглядатиме цю справу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА