16:43 28.04.2016

Київ очікує офіційної позиції Парижу щодо санкцій проти РФ

2 хв читати
Київ очікує офіційної позиції Парижу щодо санкцій проти РФ

Київ розраховує на офіційну позицію Парижу з приводу зняття санкцій з РФ, повідомив політичний директор МЗС України Олексій Макеєв.

"Чекаємо, що офіційний Париж також підтвердить свою позицію, що скасування санкцій проти Росії можлива тільки після припинення агресії РФ проти України і звільнення окупованих територій", - сказав О.Макеєв, коментуючи на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" ухвалилу резолюції Національних зборів Франції із закликом про скасування санкцій проти РФ.

Дипломат підкреслив, що хоча і резолюція Національних зборів Франції із закликом про скасування санкцій проти РФ є декларативним документом, в Україні сприйняли це рішення із стурбованістю.

"На тлі провокаційних дій окремих французьких депутатів, особливо ініціатора резолюції Тьєррі Маріані, зокрема не узгоджених з українською стороною візитів в окуповану Автономну Республіку Крим, ми бачимо готовність окремих політиків діяти на догоду Кремлю, ігнорувати випадки грубого порушення Росією міжнародного права", - сказав О.Макеєв.

У цьому плані дипломат МЗС України ще раз нагадав "тим небагатьом французьким політикам, які голосували за резолюцію", що причиною санкцій усіх демократичних країн світу проти РФ стало грубе порушення Москвою суверенітету і територіальної цілісності України, окупація Автономної Республіки Крим і продовження Росією збройної агресії на Донбасі.

"Розраховуємо, що Франція разом з Німеччиною і надалі гратимуть ключову роль, щоб змусити Російську Федерацію виконувати свої зобов'язання у рамках Мінських домовленостей", - зазначив О.Макеєв.

Як повідомлялося, депутати Національних зборів Франції (нижня палата парламенту) ухвалили в четвер резолюцію, що закликає уряд країни виступити проти санкцій щодо РФ. Резолюція носить рекомендаційний характер і не зобов'язує уряд до ухвалення відповідних рішень. Її підтримало 55 депутатів із 101, що голосував, тоді як 44 проголосували проти. При цьому в голосуванні брало участь багато членів нижньої палати: всього в Національних зборах 577 депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА