17:16 28.04.2016

Кучма обговорив з Геращенко питання зриву переговорів щодо звільнення заручників

2 хв читати
Кучма обговорив з Геращенко питання зриву переговорів щодо звільнення заручників

Представник України в тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма обговорив із представником України в гуманітарній підгрупі Іриною Геращенко ключові гуманітарні аспекти чергового засідання в Мінську, яке заплановане на п'ятницю, 29 квітня, повідомила прес-секретар представника Л.Кучми Дарина Оліфер.

"Украй гостро стоїть питання зриву звільнення заручників. Нагадаю, 20 квітня, під час попереднього засідання тристоронньої групи в Мінську, всі сторони підтримали ініціативу української сторони і дали згоду на те, щоб таке звільнення відбулося перед Пасхою - як жест гуманізму і доброї волі. Проте представники окремих районів Донецької та Луганської областей не виконали взятих на себе зобов'язань", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Ще одним важливим питанням, за словами Д.Оліфер, є безпечна робота пунктів пропуску на лінії зіткнення в дні Великодніх свят. "Ми наполягаємо: у жителів Донбасу має бути можливість перетинати КПВВ без побоювань за своє життя і здоров'я", - зазначила прес-секретар Л.Кучми.

Вона також повідомила, що І.Геращенко передала Л.Кучмі відповідні пропозиції української сторони з усіх ключових питань роботи гуманітарної підгрупи.

"Заборона на мій в'їзд до Республіки Білорусь - це спроби третьої сторони зірвати Мінський процес. Але ми усвідомлюємо нашу відповідальність перед українським суспільством і Українською державою, і тому не дозволимо себе спровокувати", - процитувала Д.Оліфер слова І.Геращенко.

У свою чергу сама представник України в гуманітарній підгрупі на своїй сторінці у Facebook повідомила, що під час зустрічі передала Л.Кучмою списки українських заручників, яких мали звільнити до Пасхи.

"Він (Л.Кучма - ІФ) дуже переживає про зрив звільнення заручників - бо для всієї нашої групи в Мінську це один з ключових пріоритетів. Передала Леоніду Даниловичу списки всіх наших хлопців, яких намагалися звільнити до Великодня, - яких обіцяла звільнити інша сторона... Завтра питання зриву звільнення обговорюватиметься на ТКГ", - написала І.Геращенко.

Як повідомлялося, І.Геращенко повідомила, що 27 квітня в Мінську відбудеться засідання гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі стосовно питання обміну заручників у форматі 25 на 50 до Великодня. Проте пізніше того самого дня вона заявила про зрив переговорів у Мінську щодо звільнення заручників.

Тристороння контактна група збереться на засідання в Мінську 29 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА